ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμούζης στο CNN Greece: Αυτό είναι το πλάνο μας για την ΕΨΑ

Καραμούζης στο CNN Greece: Αυτό είναι το πλάνο μας για την ΕΨΑ
Ο κ. Νίκος Καραμούζης.

Το fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη, αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και τον έλεγχο της βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ.

Συγκεκριμένα σε συμφωνία με τα αδέλφια Τσαούτου που είχαν τον έλεγχο του 75% της εταιρείας προχώρησαν στη σύσταση κοινής εταιρείας με την ονομασία «Αγριά Εμπορική ΑΕ».

«Αποκτήσαμε το πλειοψηφικό πακέτο, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε νέες επενδύσεις άμεσα, ώστε η ιστορική αυτή εταιρεία να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, εντός και εκτός Ελλάδας» δηλώνει ο Νίκος Καραμούζης στο CNN Greece.

Στη νέα εταιρεία βασικός μέτοχος είναι η SMERemediumCap με ποσοστό 65,22%, ο Μιχάλης Τσαούτος ελέγχει ποσοστό 14,15%, αντίστοιχο ποσοστό η Παναγιώτα Τσαούτου και 6,48% η Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή.

Σε σχετική ανακοίνωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου επισημαίνεται πως «έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ - ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία».

Σημειώνεται πως η ΕΨΑ αποτελεί μία εμβληματική Ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, που ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924.

Από την πλευρά του το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap με Εκτελεστικό Πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραμούζη επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ