ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιανεμπόριο: Ταχεία ανάπτυξη για τα νέα διεθνή brands που ήρθαν στην Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Ταχεία ανάπτυξη για τα νέα διεθνή brands που ήρθαν στην Ελλάδα
pixabay

Δυναμικά συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα δίκτυα των καταστημάτων τους στη χώρα μας, τα ξένα brands που «πάτησαν» στην ελληνική αγορά το τελευταίο 12μηνο.

Μεταξύ αυτών οι πολωνικές αλυσίδες χαμηλού κόστους Pepco και Sinsay που μετά το «ντεμπούτο» τους, συνεχίζουν να ανοίγουν νέα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά, η Pepco, από τον Οκτώβριο που ήρθε στην ελληνική αγορά έχει ήδη ανοίξει 14 καταστήματα σε αρκετές ελληνικές πόλεις και αναμένεται να συνεχίσει σε υψηλούς ρυθμούς και τους επόμενους μήνες. Από την πλευρά της η Sinsay που άνοιξε το πρώτο της φυσικό κατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης στις αρχές του έτους, προγραμματίζει ακόμη δύο το αμέσως επόμενο διάστημα σε Ιωάννινα και Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ανάλυση για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων της BNP Paribas Real Estate, σε ό,τι αφορά τα εμπορικά ακίνητα στη χώρα μας επισημαίνεται το ενδιαφέρον που καταγράφεται τις ξένες αλυσίδες για επέκταση των δραστηριοτήτων τους με νέα καταστήματα στην ελληνική αγορά.

Aνάμεσα στα διεθνή brands που αφίχθησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 12μηνο - πέραν των παραπάνω αλυσίδων χαμηλού κόστους - ήταν και η βρετανική αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας, Holland & Barrett, τα καταστήματα της οποίας αναπτύσσει στη χώρα μας ο Όμιλος Fourlis. Από τις αρχές του έτους έχουν ανοίξει τρία καταστήματα του βρετανικού brand, σε Κηφισιά, Γλυφάδα και το The Mall Athens ενώ πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό κατάστημα που εξυπηρετεί τους Έλληνες καταναλωτές. Ο στόχος, όπως έχει διατυπωθεί από τον Όμιλο Fourlis είναι έως το τέλος του έτους να λειτουργούν συνολικά 6 καταστήματα στη χώρα μας.

Νέα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες σε ελληνικές πόλεις και η βρετανική εταιρεία αθλητικών ειδών JD Sports - η οποία έχει αποκτήσει το 805 της ελληνικής Cosmos sport -που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη χώρα μας το περασμένο φθινόπωρο στo Smart Park Σπάτα και ακολουθήσε ένα δεύτερο στο River West.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ