ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coffee Island: Η «πράσινη» επένδυση στην Coffe-Eco και τα νέα προϊόντα

Coffee Island: Η «πράσινη» επένδυση στην Coffe-Eco και τα νέα προϊόντα

Σε επιχειρηματική επένδυση στην καινοτόμο εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-Eco προχώρησε η Coffee Island

Μάλιστα η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων, όπως για παράδειγμα καλλυντικά.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με τη συνεργασία, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία 50 τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. Η ποσότητα αυτή υπολειμμάτων καφέ αντιστοιχεί σε 9 τόνους ισοδύναμου εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Έχει ήδη προγραμματιστεί η έναρξη της λειτουργίας της στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, η στελέχωση της υπάρχουσας ομάδας της Coffe-Eco με νέους επιστήμονες, καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ. Αυτά αφορούν στις βιομηχανίες Ενέργειας (βιολογικό κάρβουνο), Επίπλου (εναλλακτικό υλικό), Γεωργίας (βιολογικό λίπασμα). Επιπλέον προβλέπεται η επέκταση του δικτύου πωλήσεων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν στην Ελλάδα και την Αμερική.

«Μαζί θα κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη, ξεκινώντας από το ίδιο μας το προϊόν, από τα υπολείμματα καφέ των καφεκοπτείων Coffee Island. Δημιουργούμε μια μονάδα που προορίζεται για την παρασκευή νέων προϊόντων πρώτης ύλης στους κλάδους των δερμοκαλλυντικών, της ενέργειας, των επίπλων και τη γεωργίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island.

Επεσήμανε ακόμα ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει ποσοστό ύψους 3-5% του μη συστημικού της τζίρου στη βιώσιμη ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι για το 2022 ο συστημικός κύκλος εργασιών άγγιξε τα συνολικά τα 155 εκατομμύρια ευρώ, (35.000.000 ευρώ της εταιρείας και 110.000.000 ευρώ των καταστημάτων) ενώ οι επενδύσεις διαμορφώνονται στα 11 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021- 2024. Συνολικά 432 μικρές επιχειρήσεις (το 55% στην ελληνική περιφέρεια και 55 καταστήματα στο εξωτερικό βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Coffee Island.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ