ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού
Eurokinissi

Έως την 17η Ιουλίου 2023, ώρα 17:00 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στη διαγωνιστική διαδικασία για τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προσφορών αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της πλειονότητας των προεπιλεγέντων επενδυτών.

Οι οκτώ διεκδικητές

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  1. ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
  2. GRUPPO FININC – INC SpA
  3. Ένωση προσώπων αποτελούμενη από τις εταιρείες «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» και «FS ARK HOLDCO S.a.r.l.»
  4. Ένωση προσώπων «VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.»

 1. Ένωση προσώπων «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – ADRIAN INFRASTRUCTURE»
 2. Κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες «BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A.» και «RUBICONE BIDCO S.A.»
 3. Κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες «MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.AR.L.» και «FINCOP INFRASTRUCTURE LTD»
 4. Κοινοπραξία αποτελούμενη από τις εταιρείες «VAUBAN» – «DIF» – «EGIS»

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, ο αριθμός των ενδιαφερομένων αλλά και το επιχειρηματικό τους μέγεθος καταδεικνύουν το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για την παραχώρηση διάρκειας 25 ετών. Και προσθέτουν ότι ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός, καθώς το συγκεκριμένο έργο έχει αξία τόσο χρηματοδοτικά όσο και για λόγους πρεστίζ για τον καθέναν από τους ενδιαφερόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ