ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την πώληση της Κωτσόβολος εξετάζει η Currys

Την πώληση της Κωτσόβολος εξετάζει η Currys

Σε διαδικασία αναθεώρησης της στρατηγικής της για την Κωτσόβολος, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα, βρίσκεται ο όμιλος Currys. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου, η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πώληση της αλυσίδας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη στην αγορά δεδομένου ότι η Κωτσόβολος αποτελεί ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» της Currys και δεν είναι τυχαίο ότι στα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2022-2023, η ελληνική αλυσίδα ήταν η μόνη δραστηριότητα του βρετανικού ομίλου με θετικό πρόσημο.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση Currys δηλώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει τακτικά τη δομή του ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι «η ισχύς της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ