ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την βότκα Finlandia έναντι 220 εκατ. δολαρίων

Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την βότκα Finlandia έναντι 220 εκατ. δολαρίων

Τη συμφωνία για την απόκτηση της Brown-Forman Finland, στην οποία ανήκει η βότκα Finlandia, ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.

Η συμφωνηθείσα τιμή αγοράς ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και υπόκειται σε συνήθεις προσαρμογές κλεισίματος της συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Σημειώνεται πως Finlandia ιδρύθηκε το 1970 και είναι κορυφαία μάρκα βότκας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με ετήσιους όγκους 2,7 εκατομμυρίων κιβωτίων 9L παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερο από το 60% παράγεται εντός του γεωγραφικού αποτυπώματος της Coca-Cola HBC. Η Finlandia εμφιαλώνεται από την Anora Group στη Φινλανδία βάσει μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας παροχής υπηρεσιών παραγωγής και διατίθεται στην καθαρή έκδοση και σε πολλές ακόμα εκδόσεις με γεύση.

Η εξαγορά αυτή αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για την Coca-Cola HBC που ενισχύει το ταξίδι της προς το να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά ποτών 24/7, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Coca-Cola HBC διανέμει τη Finlandia και άλλες μάρκες υψηλής ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών για περισσότερα από 17 χρόνια και με αυτή την κίνηση εμπλουτίσει και θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της σε περισσότερες από τις αγορές της. Η εξαγορά της Finlandia θα ενισχύσει τη θέση της Coca-Cola HBC στα premium ποτά, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάμειξης με premium και super-premium μη αλκοολικά έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (NARTD) και ενισχύοντας τις συνεργασίες της με πελάτες σε στρατηγικά σημαντικά κανάλια όπως το HoReCa.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ