ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Live A Legacy: Το event-θεσμός για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση

Live A Legacy: Το event-θεσμός για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση

To Live A Legacy, η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women Οn Top με στόχο την ολιστική γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση επέστρεψε για 5η φορά φέτος με νέα δομή και ανανεωμένες δράσεις.

Το Live a Legacy 2023 επέστρεψε στις 17 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.

Το Σάββατο, 17 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών, σε έναν χώρο με σημαντική πολιτισμική και πολιτιστική σημασία, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης υποδέχτηκαν το κοινό στην κεντρική εκδήλωση του Live A Legacy, με ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλιών.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό μίλησαν για τις εμπειρίες τους, τα εμπόδια που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους και πώς κατάφεραν να τα ξεπεράσουν, ενώ μοιράστηκαν τρόπους και πρακτικές τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε όλες και όλοι μας για ένα μέλλον χωρίς έμφυλες ανισότητες. Παράλληλα, μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες και διαδραστικά πάνελ, το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης προσεγγίστηκε ολιστικά, προσφέροντας έμπνευση και αυτοπεποίθηση σε κάθε συμμετέχουσα.

Μεταξύ των ομιλητών, η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, καθώς και για στρατηγικές προώθησης ισότητας των φύλων. Στο ίδιο πάνελ ο Regional Talent & Development Manager της Bayer για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, Θέμης Χριστοφίδης ανέπτυξε το ζήτημα της προώθησης της ισότητας των φύλων, η Έφη Κουλουρίδη, Partner της Mckinsey & Company, μοιράστηκε πολλά που πρόσφεραν έμπνευση και καθοδήγηση σε future female leaders, ενώ η Χρυσάνθη Μπερμπάτη, General Manager, Business Planning, Investor Relations & ESG στην Τράπεζα Πειραιώς, μίλησε για το πώς είναι να κατέχεις μια ηγετική θέση σε έναν πολύ μεγάλο οργανισμό στον τραπεζικό κλάδο.

Η Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης και Γλώσσας, Γνωσιακή Νευροεπιστήμων, Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού, μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της ως γυναίκα επιστήμων, στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ενώ η Άννα Χλιούρα, Συν-ιδρύτρια της εταιρείας Elektronio, παρουσίασε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας στην ενότητα με τίτλο “Female Entrepreneurs as Leaders of Change”.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον πάνελ με τίτλο “Inclusion & Belonging - How to Build and Empower a Diverse Workforce”, πραγματοποιήθηκε, όπου η Παναγιώτα Πολυκάρπου, Social Entrepreneur & Gender Specialist, η Ανθή Αργυρίου, Δικηγόρος, και ο Βαγγέλης Κοσμάτος, Ψυχολόγος και Υπεύθυνος επιστημονικού έργου Συμμαχίας των Φύλων, επιχείρησαν να αποδομήσουν τα πιο διαδεδομένα στερεότυπα για το γυναικείο φύλο και να μιλήσουν ανοιχτά για την τοξική αρρενωπότητα, τις κοινές παρανοήσεις και τις προκλήσεις που έχουν κατά καιρούς συναντήσει στην καριέρα τους και πώς μπορεί κάθε γυναίκα να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει δυναμικά στην κατάκτηση του επαγγελματικού της στόχου.

Η Περιβαλλοντική Επιστήμων και ειδική σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης, Χριστίνα Κονταξή μέσα από μια συνέντευξη με τον Γιώργο Καπουτζίδη μίλησε για την αξία της συνεργασίας και της ποικιλομορφίας των προοπτικών οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση πολύπλοκων θαλάσσιων (και όχι μόνο) ζητημάτων.

Η ομιλήτρια Ani Filipova ιδρύτρια και CEO του Change Advisory και career coach αναφέρθηκε στην πορεία της και στο πώς η αγάπη της για τα ταξίδια την οδήγησε σε μια καριέρα στον τραπεζικό κλάδο, ενώ η ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Katherine Reilly, μοιράστηκε την εμπειρία της και ανέλυσε τις προκλήσεις που ξεπέρασε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Hanna Oliynych, Συνιδρύτρια της Ένωσης Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, μέσω της οποίας μάχεται για να υποστηρίξει τις γυναίκες που ήρθαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Mastercard και το Women On Top στηρίζουν τις γυναίκες στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα με παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο του Live A Legacy 2023 πραγματοποιήθηκαν και επιπλέον δράσεις. Αρχικά, το Live A Legacy Mentoring Program, το οποίο πραγματοποιείται και φέτος και στο πλαίσιο του οποίου, η Mastercard έχει ήδη προσφέρει 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top. Και μιας και το mentoring αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του προγράμματος, το φετινό Live A Legacy εμπλουτίστηκε με δύο επιπλέον Mentoring Events, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα, όπου μέσα από διαδραστικά workshops, ομιλίες και συζητήσεις, η Mastercard και το Women On Top εξόπλισαν τις συμμετέχουσες με γνώσεις, πρακτική εμπειρία και επαγγελματική αυτοπεποίθηση προκειμένου να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους και να κάνουν πραγματικότητα το επαγγελματικό τους όραμα.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία Live A Legacy Internship Program συνεχίζεται και φέτος ακόμα πιο διευρυμένη, με περισσότερες θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης για όσες βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα. Μέχρι τέλος Ιουνίου, μπαίνοντας στην πλατφόρμα μπορείς και εσύ να διεκδικήσεις μια από τις 12 υπάρχουσες θέσεις ώστε να έχεις ένα πολύ δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.

Το Live A Legacy είναι η μορφή των δράσεων που έχουμε ανάγκη. Γνώσεις, πρακτική εμπειρία, επαγγελματική αυτοπεποίθηση και εφόδια για κάθε γυναίκα που θέλει να σπάσει κάθε «γυάλινη οροφή», κάθε προκατάληψη και κάθε πρόκληση που θα συναντήσεις στον δρόμο της.