ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 334 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Intrakat - Εμπιστοσύνη της αγοράς στον Αλέξανδρο Εξάρχου

Στα 334 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Intrakat - Εμπιστοσύνη της αγοράς στον Αλέξανδρο Εξάρχου
Ο κ.Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat

Η θετική πορεία της μετοχής της Intrakat καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της αγοράς στη διοίκηση του Αλεξάνδρου Εξάρχου.

Στα 334 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της Intrakat, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στον κατασκευαστικό κλάδο. Την ίδια στιγμή η μετοχή τηςτης βρίσκεται στα 2,1 ευρώ, καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη τους τελευταίους μήνες. Να σημειωθεί πως σημαντικό όφελος της τάξης του 100% αποκομίζουν όσοι μπήκαν στη αύξηση κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου, καθώς η πραγματοποιήθηκε με τιμή μετοχής στα 1,17 ευρώ.

Η θετική πορεία της μετοχής του κορυφαίου κατασκευαστικού ομίλου καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της αγοράς στη διοίκηση του Αλεξάνδρου Εξάρχου, ο οποίος με το mega deal της εξαγοράς του Ακτωρα ενδυνάμωσε περαιτέρω τη θέση της Intrakat σε πολλαπλά επίπεδα.

Όπως ανέφερε πρόσφατα το Bloomberg, η στρατηγική κίνηση της εξαγοράς του Ακτωρα ώθησε τον Όμιλο Intrakat να εδραιώσει τη θέση του ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο έργων που ξεπερνά τα €4 δισ.

Εξάλλου, με τη σταθερή δέσμευση της στην στρατηγική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, η Intrakat Group έχει ήδη αποκτήσει μια δυναμική παρουσία σε πολλούς κλάδους και έχει αναπτύξει φιλόδοξα σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της, τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα, η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στην πόλη της Μυκόνου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της προσήλωσης της στην μεταμόρφωση ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία πρώτης γραμμής. Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το πολυτελές «Xenodoxeio Milos», ένα νέο 5στερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας.

Στα επόμενα σχέδια του, ο Όμιλος ανεβάζει… στροφές προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία προσφορών για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συστήνοντας μια κοινοπραξία με την BRISA, μια επιφανής ευρωπαϊκή εταιρεία με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, η Intrakat Group προχωρά σε στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, που αναμένεται να είναι κομβικός μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων. Διαθέτοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1,8 GW αλλά και αποθήκευσης ενέργειας ύψους 0,7 GW, ο Όμιλος θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες των παράκτιων αιολικών πάρκων συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία με αναγνωρισμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ