ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS
Κατάστημα το οποίο διαθέτει μηχάνημα POS EUROKIΝΙSSI

Μετά τις εκλογές θα ληφθούν οι αποφάσεις που αφορούν στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, μεταξύ των οποίων και η παράταση των σχετικών προθεσμιών. 

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού, εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (POS), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης διαπίστωσαν την ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης.

Παράλληλα, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Συμφωνήθηκε, δε, να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ