ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Στα 1,4 δισ. τα έσοδα από τις προπωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό

Lamda Development: Στα 1,4 δισ. τα έσοδα από τις προπωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό
Ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

Οι προπωλήσεις των ακινήτων στο Ελληνικό που έχουν έως σήμερα πραγματοποιηθεί από τη Lamda Development αντιστοιχούν σε έσοδα συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, οι προπωλήσεις ακινήτων στον ουρανοξύστη, των πολυτελών διαμερισμάτων condos και των βιλών ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως ανέφερε, ξεπερνά τα 1,4 δισ. αν σε αυτά υπολογιστούν και οι συνέργειες και οι κοινοπραξίες.

Αναλυτικά όπως εξήγησε έως τις 15 Ιουνίου έχουν εισπραχθεί 274 εκατ., σύντομα θα φτάσουν τα 300 εκατ. και μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να εισπραχθούν 600 εκατ. ευρώ (700 εάν συνυπολογιστούν και οι κοινοπραξίες και συνέργειες). Όπως είπε ο κ. Αθανασίου αποτελεί «φαινόμενο» για ένα έργο που βρίσκεται σε αυτή τη φάση.

Η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο

Σε ό,τι αφορά στη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Lamda Malls, η θυγατρική η οποία θα περιλαμβάνει 6 συνολικά εμπορικά κέντρα της εταιρείας – τα τέσσερα υφιστάμενα μαζί με τα δύο που είναι υπό ανάπτυξη στο Ελληνικό- ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως «θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του χρόνου,στο διάστημα μεταξύ Μαϊου - Οκτωβρίου».

Σημειώνεται πως η εμπορική αξία των Malls της εταιρείας αποτιμάται σε 1 δισ. ευρώ. Το 2022 πέτυχαν ρεκόρ κερδοφορίας ιστορικά με πωλήσεις 651 εκατ. ευρώ, EBΙTDA 69 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 «οι πωλήσεις πηγαίνουν εξαιρετικά», το EBITDA αυξήθηκε κατά 36% ενώ οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά της 38%.

«Το 2022 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τη Lamda» σημείωσε ο κ. Αθανασίου εξηγώντας μεταξύ άλλων πως κατά τη διάρκεια του έτους, άρχισαν τα πραγματικά έργα στο Ελληνικό, τα εμπορικά κέντρα έκαναν ρεκόρ κερδοφορίας, οι μαρίνες έχουν φτάσει να αποτελούν το 1/3 του συνολικού τζίρου των μαρινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ