ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδηγός αγοράς κλιματιστικού: Σύγχρονες τεχνολογίες που κάνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας ιδανική

Οδηγός αγοράς κλιματιστικού: Σύγχρονες τεχνολογίες που κάνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας ιδανική

Η αγορά ενός σύγχρονου κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί να είναι απλή υπόθεση –αρκεί να γνωρίζουμε τι ψάχνουμε.

Παράλληλα όμως, είναι και σπουδαία ευκαιρία, καθώς επεκτάθηκε ο αριθμός των δικαιούχων του Προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή, με το σχετικό voucher, ενώ την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το Εξοικονομώ 2021, και τα
δύο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αν είμαστε δικαιούχοι κάποιου προγράμματος ή όχι, χρειαζόμαστε στο σπίτι μας ένα κλιματιστικό το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και το budget μας, δηλαδή μία συσκευή που θα μας επιτρέπει να εξοικονομούμε χρήματα και ενέργεια, ενώ συγχρόνως θα περιορίζει το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Διότι, σε μία εποχή που η κλιματική και η ενεργειακή κρίση έχουν γίνει ο «κανόνας», δεν αρκεί να έχουμε στο σπίτι μας ένα κλιματιστικό το οποίο απλώς δροσίζει ή ζεσταίνει τον χώρο, ανάλογα με την εποχή.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με όλα όσα πρέπει να
προσέξουμε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το κλιματιστικό μας, ενώ τα
περισσότερα από αυτά μπορούμε να τα ανακαλύψουμε στα καινοτόμα κλιματιστικά της Inventor, τα οποία διαθέτουν 10ετή εγγύηση, ενώ με τις λειτουργίες τους υπόσχονται να μας προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον, χειμώνα και καλοκαίρι.

#1 Ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση.

Η ενεργειακή κλάση μίας συσκευής είναι «το Α και το Ω» για να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη κατανάλωση και την υψηλή της απόδοση. Ωστόσο, δεν αρκεί μία συσκευή να αναφέρει πως έχει ενεργειακή κλάση Α+++ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, αφού χρειάζεται να εξακριβώσουμε πως η ενεργειακή κλάση ισχύει τόσο για την ψύξη, όσο και για τη θέρμανση, καθώς και για μεγαλύτερα μεγέθη, όπως είναι τα 24.000 btu. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον μπούμε στη διαδικασία να επενδύσουμε σε ένα νέο κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να σιγουρευτούμε πως πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο θα μπορούμε να αξιοποιούμε όλο τον χρόνο, όπως το Leon και το Legend της Inventor, χωρίς να μας ανησυχεί ο λογαριασμός του ρεύματος.

#2 Λειτουργίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες μας

Ένα κλιματιστικό που προσαρμόζεται στις ανάγκες μας και τις ιδιομορφίες του χώρου μας, είναι εκείνο που μπορεί να μας προσφέρει και την ιδανική ατμόσφαιρα. Λειτουργίες όπως η 4D Ροή Αέρα που κατανέμει ομοιόμορφα τον αέρα, ακόμη και στα δυσπρόσιτα σημεία του δωματίου, η λειτουργία Breeze Away που φροντίζει ώστε ο αέρας να μην κατευθύνεται απευθείας πάνω μας, για να απολαμβάνουμε την τέλεια αίσθηση δροσιάς, ο Αισθητήρας Κίνησης που προσαρμόζει την κατεύθυνση του αέρα και εξοικονομεί ενέργεια, καθώς και η λειτουργία Follow Me που στέλνει την ζεστασιά ακριβώς εκεί που θέλουμε, είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες που καθιστούν τα κλιματιστικά της Inventor ως τις καλύτερες επιλογές για το σπίτι ή το γραφείο μας.

#3 Τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως είναι λογικό, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε νοικοκυριό. Για να επιτευχθεί, βέβαια, είναι αναγκαίο να επενδύσουμε σε κλιματιστικά της Inνentor, διότι είναι αυτά που εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες με τον πιο οικονομικό τρόπο. Για παράδειγμα, ο αισθητήρας Eco Senco ο οποίος αντιλαμβάνεται την παρουσία ατόμων σε έναν χώρο και ελαττώνει τη λειτουργία του κλιματιστικού, όταν επί 30 λεπτά δεν έχει ανιχνεύσει κάποια κίνηση, είναι ένα χαρακτηριστικό που μας βοηθά να περιορίσουμε την άσκοπη χρήση ενέργειας. Μάλιστα, εξίσου χρήσιμη είναι και η υπηρεσία Hotel Menu που βρίσκουμε στο κλιματιστικό Neo και η οποία μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα όρια, κερδίζοντας έως και 70% από το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού μας.

#4 Απόλυτος έλεγχος του κλιματιστικού όπου κι αν είμαστε

Η δυνατότητα της απομακρυσμένης διαχείρισης, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τη λειτουργία Wi-Fi είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει το κλιματιστικό μας. Διότι αν μπορούμε να ενεργοποιούμε τη συσκευή του σπιτιού ενώ βρισκόμαστε στο γραφείο, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το ιδανικό περιβάλλον, αμέσως μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι μας, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Γιατί υπό άλλες συνθήκες, θα γυρνούσαμε στο σπίτι και θα ενεργοποιούσαμε το κλιματιστικό σε υψηλή θερμοκρασία, αναγκάζοντάς το να καταναλώσει πολύ περισσότερη ενέργεια. Έτσι, απολαμβάνουμε πραγματική ανακούφιση, όταν γυρίζουμε κάθιδροι στο σπίτι έπειτα από μία απαιτητική μέρα και μας περιμένει ένα δροσερό περιβάλλον, το οποίο μας αναζωογονεί και μας ξεκουράζει. Μάλιστα, με την εφαρμογή Inventor Control έχουμε τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσουμε «έξυπνα» σενάρια και να τα ενεργοποιήσουμε με τη βοήθεια της Siri. Δηλαδή μπορούμε να ορίσουμε συγκεκριμένες λειτουργίες στο κλιματιστικό, σύμφωνα με την εποχή ή με το πρόγραμμά μας, καθώς και φράσεις που η Siri θα αναγνωρίζει για να ενεργοποιεί το κλιματιστικό μας.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ένα κλιματιστικό δεν αρκεί να δημιουργεί την επιθυμητή θερμοκρασία, για να αξίζει μία θέση στον προσωπικό μας χώρο. Χρειάζεται να είναι εξοπλισμένο με τις λειτουργίες που θα μας προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα αέρα και συνεπώς, μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Και αυτό είναι κάτι που χάρη στην τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C, η οποία εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια, καθώς και το Φίλτρο Αποστείρωσης HEPA που απομακρύνει τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια, όχι μόνο διασφαλίζεται, αλλά εξηγεί και για ποιους λόγους τα κλιματιστικά της Inventor είναι η πρώτη μας επιλογή. Διότι, σήμερα το κλιματιστικό του σπιτιού μας μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας και αξίζουμε το καλύτερο, φροντίζοντας να εξοικονομούμε ενέργεια, χωρίς να χάνουμε την άνεσή μας.