ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός για ανάπτυξη της νέας γενιάς μέσω καινοτόμων δράσεων εκπαίδευσης.Η εκπαίδευση του σήμερα, θέτει τα θεμέλια για τη διαμόρφωση του «αύριο» κάθεκοινωνίας, είτε αυτό αφορά σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ανεπτυγμένες και εύρωστες οικονομίες του πλανήτη, βλέπουν τα πανεπιστήμιά τους να φιγουράρουν στις υψηλότερες θέσεις στη σχετική λίστα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, η Ελληνικός Χρυσός, έχει εντάξει στη στρατηγική του πλάνου Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, μια σειρά δράσεων και κοινωνικών επενδύσεων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης, με κεντρικό γνώμονα την ενδυνάμωση της νέας γενιάς του Δήμου Αριστοτέλη και απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών

Κατανοώντας τη σημαντικότητα ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τη μάθηση και προωθεί την εκπαιδευτική αριστεία, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών κτιριακών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανακαίνιση 10 σχολικών μονάδων, με τη δαπάνη από το 2021 έως σήμερα να ξεπερνά τις 227.000 ευρώ, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και μέσα. Επιπλέον, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΑ Φροντίδα, η Ελληνικός Χρυσός συγχρηματοδότησε με 52.000 ευρώ την κατασκευή ενός 2 ου παιδικού σταθμού στην Ιερισσό, δίνοντας λύση σε μια επείγουσα ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των σχολικών επιτροπών, καλύπτει σε μόνιμη βάση μια σειρά υλικοτεχνικών αναγκών στα σχολεία, με πιο πρόσφατες τη διάθεση 37 ηλεκτρονικών υπολογιστών, αξίας 25.600 ευρώ, που θα εξοπλίσουν τη νέα σχολική χρονιά τις αίθουσες πληροφορικής των σχολείων, και την κατασκευή και δωρεά 30 ξύλινων τραπεζοπάγκων αξίας 18.000 ευρώ για τα νηπιαγωγεία του Δήμου.

Μέσα στο 2022, η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε στην αγορά κι εγκατάσταση ψυκτών με λειτουργία φίλτρανσης πόσιμου νερού και στις 38 σχολικές μονάδες του Δήμου
Αριστοτέλη, αξίας 35.300 ευρώ, εξασφαλίζοντας την επάρκεια καθαρού και δροσερού
νερού για τους μικρούς μαθητές, ενώ ανέλαβε και τη συντήρηση και αντικατάσταση των φίλτρων, μετά τους 12 πρώτους μήνες λειτουργίας των συστημάτων.

Δίνοντας πρόσβαση σε ευκαιρίες σύγχρονης εκπαίδευσης

Τα τελευταία 5 χρόνια σε συνεργασία με την Eduact, η εταιρεία διεξάγει με επιτυχία τη
δράση «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη», το επιτυχημένο πρόγραμμα
ρομποτικής και STEM για τους μικρούς μαθητές της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, καθώς και την κριτική τους σκέψη. Η συνολική δαπάνη του προγράμματος, μόνο για το 2022, ξεπέρασε τις 95.000 ευρώ.

Παράλληλα, με στόχο να ενθαρρύνει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, αλλά και να διασφαλίζει ότι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να λάβουν ποιοτική εκπαίδευση και να ξεκλειδώσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, η Ελληνικός Χρυσός επένδυσε άνω των 50.000 ευρώ για την παροχή μιας πλήρους υποτροφίας τριετούς φοίτησης στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, σε μια αριστούχα μαθήτρια από τη Αρναία, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού που διεξήγαγε το ίδιο το κολλέγιο, ενώ μέσω χορηγικών δράσεων, η εταιρεία στηρίζει και το ερευνητικό έργο Ελληνικών Πανεπιστημίων και φοιτητικών ομάδων.

Οι επενδύσεις της Ελληνικός Χρυσός για τη νέα γενιά, ενάντια στα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας πενταετίας, αίρουν κάθε είδους αποκλεισμό πρόσβασης σε ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση για τους μικρούς μαθητές του Δήμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιδιώξουν τις εκπαιδευτικές τους φιλοδοξίες. Την ίδια στιγμή, αποτελούν παράδειγμα για το πώς ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τους νέους των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται.