ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Ξεκίνησε η προσφορά του εταιρικού ομολόγου με εύρος απόδοσης 4,00% - 4,50%

Μυτιληναίος: Ξεκίνησε η προσφορά του εταιρικού ομολόγου με εύρος απόδοσης 4,00% - 4,50%
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS-Energy & Metals

Σήμερα κάνει «πρεμιέρα» το εταιρικό ομόλογο της Μυτιληναίος, η δημόσια προσφορά του οποίου θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουλίου, το αργότερο έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως το κατώτατο και το ανώτατο εύρος της απόδοσης του επταετούς κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 500 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος καθορίστηκε από 4,00% έως 4,50%, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Διαδικασία προσφοράς των ομολογιών

Η διάθεση των προσφερόμενων προς κάλυψη Ομολογιών, ήτοι Ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας έως 500.000.000 ευρώ θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό εντός της Ελληνικής Επικράτειας μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π.

Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα αποτελεί ο τίτλος της μίας (1) Ομολογίας. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π. για μία (1) τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 500.000 Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία (1) Ομολογία, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στη Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών, πρέπει να υποβάλουν, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, Αίτηση Κάλυψης για τις Ομολογίες, σε συμμόρφωση με τους όρους και προϋποθέσεις του από 28 Ιουνίου 2023 εγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου (εφεξής το "Ενημερωτικό Δελτίο") και του Προγράμματος ΚΟΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ