ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 το σχέδιο συγχώνευσης με την Παγκρήτια

Attica Bank: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 το σχέδιο συγχώνευσης με την Παγκρήτια
Η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank

Αισιόδοξη για την πορεία της Attica Bank κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 αλλά και στο μέλλον εμφανίστηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας, Ελένη Βρεττού.

Μιλώντας μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης τόνιζε ότι η τράπεζα αναμένει άμεσα την επιστροφή στην κερδοφορία, ενώ ήδη οι εκταμιεύσεις νέων δανείων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, η κυρία Βρεττού τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ορισμού συμβούλων και στόχος είναι ο νομικός σύμβουλος, ο στρατηγικός σύμβουλος και ο επενδυτικός σύμβουλος να έχουν ξεκινήσει να εργάζονται το Σεπτέμβρη. Εν συνεχεία, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκπονηθεί το business plan με στόχο στο α’ εξάμηνο του 2024 να κατατεθεί το σχέδιο συγχώνευσης προς έγκριση. Όπως τόνισε, δεν έχει ακόμη καθοριστεί η σχέση ανταλλαγής ενώ εκτιμά ότι για αυτό θα υπάρξει καλύτερη εικόνα μόλις ολοκληρωθεί ο Ηρακλής 3.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν το ρόλο της Ellington στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας τόνισε πως δεν σχολιάζει δηλώσεις μετόχων αλλά ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις της τράπεζας σε αυτό το θέμα είναι ακριβείς.

Τέλος, αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό της τράπεζας, τονίζοντας πως η Attica Bank προχωρά σε εξορθολογισμό του δικτύου της ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η εθελουσία για τα μέλη του δικτύου με την τράπεζα παράλληλα να κάνει στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης με νέο προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ