ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου: Τα κριτήρια συμμετοχής στο θεσμό

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου: Τα κριτήρια συμμετοχής στο θεσμό

Τα ερωτήματα γύρω από τον «κόσμο» του επιχειρείν στην Ελλάδα είναι πολλά: «Ποιες είναι οι προοπτικές της επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα;», «Πώς έχει μεταβληθεί η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο επιχειρείν το προηγούμενο διάστημα και τι εμπόδια αντιμετωπίζει σήμερα;», «Ποιες πρόσφατες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες “γεννούν” αισιοδοξία για το οικονομικό μέλλον της χώρας;».

Φυσικά, πρόκειται για ζητήματα, τα οποία οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον επιχειρηματικό κλάδο, καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά. Πόσο εύκολο είναι όμως για τους νέους επιχειρηματίες -για τους οποίους οι προκλήσεις είναι πολλές- να ακολουθούν τα σωστά «βήματα», με απώτερο στόχο το καλύτερο δυνατόν μέλλον της επιχείρησής τους;

Ένας πολύ σημαντικός «σύμμαχος», που όχι μόνο θα τους επιβραβεύσει για το θάρρος και την υπομονή τους, αλλά συγχρόνως θα τους προσφέρει μία σημαντική οικονομική ενίσχυση, για να υλοποιήσουν πιο σύντομα όλα όσα έχουν κατά νου, είναι σπουδαία στήριξη για κάθε τους σχέδιο. Αυτόν τον σκοπό επιτελεί ο θεσμός «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου», που επιστρέφει για 14η χρονιά, υπό τη διοργάνωση του δημιουργού και ιδιοκτήτη των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands - www.easygroup.com.gr, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet.com, easyHotel.com, easyCar.com, easyBoat.com and easyFerry.com κ.α.) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου www.steliosfoundation.gr», Στέλιου Χατζηιωάννου, μοιράζοντας έπαθλα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, σε τρεις νικητές.

Αυτά είναι τα κριτήρια επιλογής των νικητών

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, πως μέσα στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες συχνά, καλείται να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός τομέας στην Ελλάδα, υπάρχουν ιδρύματα που προσφέρουν μία «χείρα βοηθείας», ανοίγοντας τον δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον στους νέους επιχειρηματίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κορυφαίος θεσμός «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου», που και φέτος βραβεύει νέους και νέες επιχειρηματίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ενισχύοντάς τους οικονομικά με βραβεία συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, για 3 νικητές: Ο πρώτος νικητής θα λάβει 50.000 ευρώ, ο δεύτερος 30.000 ευρώ και ο τρίτος 20.000 ευρώ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Για εσάς, λοιπόν, που είστε μέχρι 40 χρονών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1983 και μετά), έχετε ιδρύσει ελληνική εταιρεία και έχετε ξεκινήσει την επιχειρηματική σας δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η επιχείρησή σας απασχολεί τουλάχιστον τρία άτομα, μην χάνετε άλλο χρόνο. Διότι το μόνο που σας μένει, είναι να κατέχετε τουλάχιστον το 50% της επιχείρησης ή το 80% εάν την έχετε μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο.

Πώς θα υποβάλλετε την αίτησή σας;

Μάλιστα, μάθετε πως με τη φετινή διοργάνωση, τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηϊωάννου» θα έχουν ενισχύσει συνολικά τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των 1.130.000 εύρω. Τι θα λέγατε να διεκδικήσετε και εσείς ένα μέρος αυτών των χρημάτων; Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να υποβάλλετε την αίτησή σας αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, «κατεβάζοντας» από εκεί τη σχετική φόρμα συμμετοχής, συμπληρώνοντάς τη και στέλνοντάς τη σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Margarita.Profyri@stelios.com , αναφέροντας «STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS» στο θέμα του e-mail.

Εάν ήδη δεν βλέπετε την ώρα να πάρετε μέρος στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, βιαστείτε διότι η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 4 Αυγούστου 2023.

Μάλιστα, η τελετή απονομής των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου» θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε ιστορικό αναπαλαιωμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του ιδρύματος στην καρδιά της Πλάκας, στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, στο εμβληματικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 22. Πρόκειται για τον νέο ιδιόκτητο χώρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηϊωάννου με την ονομασία «Stelios Foundation Conference Hall» (Συνεδριακό Κέντρο Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου).

Με την ελληνική επιχειρηματικότητα να καταβάλλει τα μέγιστα, έτσι ώστε να κερδίσει το «στοίχημα» της επόμενης μέρας, το μόνο σίγουρο είναι πως πράξεις, όπως ο κορυφαίος θεσμός των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου», συμβάλλουν καταλυτικά στην προσφορά ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Κάπως έτσι λοιπόν, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ουσιαστικά δίνει για 14η χρονιά την ευκαιρία στις επιχειρήσεις, να αφήσουν το θετικό τους αποτύπωμα στον «κόσμο» του επιχειρείν.