ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Χρονιά ρεκόρ το 2023 - «Μπορούμε να καλύψουμε τα warrants αν ασκήσει το δικαίωμα το δημόσιο»

Aegean: Χρονιά ρεκόρ το 2023 - «Μπορούμε να καλύψουμε τα warrants αν ασκήσει το δικαίωμα το δημόσιο»

Nέα χρονιά ρεκόρ αναμένει για το 2023 η διοίκηση της Aegean ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, σχετικά με τα warrants η εταιρεία έχει ήδη τα κεφάλαια εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να ασκήσει τα δικαιώματα κτήσης μέσα την τριετία.

«Όχι μόνο η περυσινή χρονιά αλλά και η φετινή θα είναι μία χρονιά ρεκόρ όσον αφορά τα έσοδα και την κερδοφορία αναμένοντας σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Βασιλάκης σχετικά με την πορεία του 2023.

Από την την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean, Δημήτρης Γερογιάννης, αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις του α' εξαμήνου του 2023. Εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου, κ. Γερογιάννης επεσήμανε ότι «μπορούμε να πούμε από σήμερα ότι θα έχουμε το πρώτο κερδοφόρο α΄ εξάμηνο στην ιστορία της λειτουργίας της εταιρείας. Η βελτίωση στο αποτέλεσμα του β τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναμένεται να είναι ποσοτικά τουλάχιστον αντίστοιχη με τη βελτίωση που είδαμε στο πρώτο τρίμηνο του έτους».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκης, αναφερόμενος στα warrants και τα δικαιώματα που απορρέουν για το ελληνικό Δημόσιο μετά τη συμφωνία ενίσχυσης συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως βοήθεια για να καλύψει μέρος των ζημιών που υπέστη η εταιρεία λόγω πανδημίας ότι «τα 120 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην εταιρεία ως grant, όχι ως επιστρέψιμο δάνειο και εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είναι οφειλή της εταιρείας».

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι η σχετική περίοδος για την άσκηση των δικαιωμάτων του δημοσίου στο πλαίσιο της συμφωνίας, ήδη «τρέχει» από τις 3/7/2023 έως τις 3/7/2026.

«Είναι καθαρά επιλογή του ελληνικού Δημοσίου εάν και εφόσον και πότε θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα εφόσον έχουμε μπει στην τριετία. Εξαρτάται από το ελληνικό Δημόσιο αυτό. Όταν και εφόσον κοινοποιήσει στην εταιρεία την πρόθεσή του το Δημόσιο, τότε η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 60 ημέρες για να απαντήσει αν θα δεχτεί τη συμμετοχή του Δημοσίου ή εάν θα εξαγοράσει το δικαίωμα, πληρώνοντας τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής μετοχής και των 3,2 ευρώ που έγινε το 2021 η αύξηση.

Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η εταιρεία με την πορεία της, έχει διασφαλίσει τόσο τα διαθέσιμα όσο και την κεφαλαιακή επάρκεια να μπορεί να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, εφόσον το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση όταν το ασκήσει το δημόσιο, χωρίς να χρειαζόμαστε δάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ