ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναλυτές για MYTILINEOS: Έρχονται νέα reports με υψηλότερες αποτιμήσεις

Αναλυτές για MYTILINEOS: Έρχονται νέα reports με υψηλότερες αποτιμήσεις
Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS-Energy & Metals

Εξαιρετικά θετικά αντιμετώπισαν εγχώριοι και διεθνείς αναλυτές τα αποτελέσματα της MYTILINEOS σε συνδυασμό με τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο κατά τη διάρκεια του call που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι αναλυτές εστιάζουν στα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της MYTILINEOS αλλά και το γεγονός ότι, όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, έχοντας περάσει τα μέσα της χρονιάς, η επίτευξη κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA ακόμα και άνω του 1 δισ. ευρώ για το 2023 μοιάζει πλέον πιο πιθανό σενάριο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ετοιμάζεται για το 2024, το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατό.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν τους αναλυτές να ανεβάζουν τον πήχη των εκτιμήσεών τους αναφορικά με την κερδοφορία της εταιρείας, τοποθετώντας τον υψηλότερα ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ κάποιοι από αυτούς (Alpha Finance, Optima) σπεύδουν να ενημερώσουν την αγορά ότι σύντομα θα επιστρέψουν με νέο report και υψηλότερες αποτιμήσεις.

Παράλληλα, το μοντέλο της εταιρείας όσον αφορά στις ΑΠΕ που είναι και ο κλάδος της εταιρείας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην κερδοφορία της, σχολιάζεται πλέον ιδιαίτερα θετικά, καθώς επιτρέπει τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.

Ταυτόχρονα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συνεισφορά τους στην κερδοφορία της εταιρείας θα αυξάνεται σημαντικά, καθώς απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι των φιλόδοξων επενδύσεων της MYTILINEOS.
Η επιτυχημένη αυτή πορεία της εταιρείας, βάση των σχολίων των αναλυτών, οφείλεται εν πολλοίς στις σημαντικές συνέργειες που μπορεί να αναπτύσσει η MYTILINEOS μεταξύ των κλάδων Ενέργειας και Μετάλλων, οι οποίες με τη σειρά τους προσφέρουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που κατά κύριο λόγο αναπτύσσεται πιο μονόπλευρα

Επιπλέον, οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών ροών της εταιρείας στο Β’ εξάμηνο του έτους ενώ η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, μπορεί πλέον να θεωρείται θέμα χρόνου, καθώς η Εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ τα ομόλογά της διαπραγματεύονται ήδη σε επίπεδα Investment Grade rating status (με spread στα 80bps).

Τέλος, η αναφορά σχετικά με την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνοποίησης της MYTILINEOS, η οποία εξετάζεται ολιστικά σε συνεργασία με μεγάλες επενδυτικές τράπεζες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ