ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η mega τουριστική επένδυση στη Ρόδο που δίνει έμφαση στην ποιότητα

Η mega τουριστική επένδυση στη Ρόδο που δίνει έμφαση στην ποιότητα

Μια σειρά μεγάλων επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού «τρέχουν» στο νησί της Ρόδου από επιχειρηματίες του κλάδου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστορικού κτηρίου Ακταίον, που πριν επτά χρόνια, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο πολυτελή all day bar restaurant της πόλης της Ρόδου.

Ακολούθησαν επενδύσεις σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, αλλά και η «μεταμόρφωση» του εμβληματικού πλέον, Ναυτικού Ομίλου της Ρόδου που έχει γίνει σημείο αναφοράς στη διασκέδαση υψηλής ποιότητας.

Αμάλφι, Τσαμπίκα, Άντονι Κουίν, Φαληράκι, Λαδικό και Πρασονήσι, είναι ορισμένες από τις παραλίες στις οποίες εκτείνεται η εν λόγω επένδυση.

Το αποτύπωμα της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας στην τοπική κοινωνία είναι σημαντικό, καθώς απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους, ενώ σαφής είναι και η κατεύθυνση της στήριξης της ντόπιας παραγωγής που βρίσκεται σε όλα τα μενού των εστιατορίων και των μπαρ της επένδυσης.

«Πεδίο μας είναι η τοπική αγορά. Ο κύριος όγκος των προϊόντων μας προέρχονται από αυτή και ο σεφ Λυσίμαχος Δράκος, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, συνδυάζοντας στο μενού μας το ασιάτικο με τη μεσογειακή, ελληνική κουζίνα», δήλωσε στο CNN Greece ο Τάσος Κατέχης διευθυντής του NOR project.

Tasos-Katexis---1.jpg
Ο Τάσος Κατέχης διευθυντής του NOR project

Αντίστοιχα ο Διευθυντής του Ακταίον, Μιχάλης Ίσκας εξήγησε στο CNN Greece πώς αξιοποιείται στην κουζίνα «ό,τι καλό υπάρχει στα Δωδεκάνησα» με την υπογραφή του σεφ Κώστα Χαλιμούρδα.

«Η μαναβική μας, φρούτα, κρεατικά, τα ψαρικά μας, ό,τι καλό υπάρχει στα Δωδεκάνησα το παίρνουμε. Ακόμα και μπύρα και αναψυκτικά που παράγει το νησί τα έχουμε στο μαγαζί μας» τόνισε. Πρόσθεσε πως το Ακταίον προμηθεύεται όσα προϊόντα δεν παράγονται στα Δωδεκάνησα από «δυνατές» ελληνικές δυνατές εταιρείες με μόνο στόχο ένα καλό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Έμφαση στην ποιότητα

Στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια all day εμπειρία με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Beach bar, restaurant και φυσικά το κλαμπ στο οποίο χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής.

«Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια το 2021, ο χώρος ήταν εγκαταλελειμμένος. Έπεσε πολύ ομαδική δουλειά, υπήρχε όραμα για τον χώρο, εγινε μια μεγάλη επένδυση και θα έλεγα πως το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί όλους», αναφέρει ο κ. Κατέχης.

Εξήγησε πως πλέον οι επισκέπτες αναζητούν την ποιότητα και καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το «πακέτο» που καλείται να προσφέρει η επιχείρηση πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και ισορροπημένο στη σχέση ποιότητας παροχών και τιμής.

Υψηλές υπηρεσίες σε έναν ιστορικό χώρο

Το κτήριο του Ακταίον χτίστηκε το 1912 και δικαίως χαρακτηρίζεται ιστορικό καθώς αποτελούσε λέσχη αξιωματικών, όπου γλεντούσαν αρχικά οι νεότουρκοι και στη συνέχεια Ιταλοί, Γερμανοί και Άγγλοι.

«Είναι στην ‘’καρδιά’’ του νησιού, είναι το πιο ακριβό τετραγωνικό μέτρο του νησιού. Όλα ξεκινούν από εδώ και λόγω της τοποθεσίας», τονίζει ο κ. Ίσκας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έγιναν ριζικές αλλαγές προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία του κτηρίου. Φωτογραφίες, τοιχογραφίες, περίτεχνα γύψινα στις οροφές και σύμβολα της Ρόδου όπως ο έλαφος και η ελαφίνα, κοσμούν τους χώρους αναδεικνύοντας την ιστορική του ταυτότητα.

«Πήγαμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία όπου βρισκόταν η βίλα του Μπενίτο Μουσολίνι και πήραμε κάποια στοιχεία τα τοποθετήσαμε στα γύψινα», εξήγησε ο κ. Ίσκας.

Michalis-Iskas---Manager-at-Aktaion-Classic.jpg
Ο Διευθυντής του Ακταίον, Μιχάλης Ίσκας

Ακολούθως δόθηκε έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ακταίον, με ανατροπή στην παλιά κουζίνα και με ανθρώπους - κλειδιά που μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνθετο έργο ενός all day bar με πάνω από 150 κωδικούς.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτό που έχουμε τώρα και να κάνουμε και ορισμένα πράγματα ακόμα, ώστε και η διασκέδαση και το φαγητό και το σέρβις, να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω», ανέφερε ο κ. Ίσκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ