ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revolut: Στόχος το 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ελλάδα

Revolut: Στόχος το 1 εκατομμύριο χρήστες στην Ελλάδα

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει στην ελληνική αγορά θέλει να συνεχίσει η Revolut, ένα από τα πιο γνωστά fintech startups παγκοσμίως, η οποία έχει θέσει ως στόχο να φθάσει σύντομα το 1 εκατ. χρήστες στη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των χρηστών μας στην Ελλάδα φθάνει στις 700.000» σημειώνει στο CNN Greece ο Ignacio Zunzunegui, ο οποίος έχει το ρόλο του διευθυντή ανάπτυξης της Revolut για την περιοχή της Νότιας Ευρώπης. «Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες αγορές μας όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εδώ παρουσία μας» προσθέτει ο κ. Zunzunegui, εκτιμώντας ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι εφικτό να ξεπεραστεί και το όριο του 1 εκατ. χρηστών στη χώρα μας.

Η Revolut είναι μία από τις γνωστές startups στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προσφέροντας μία σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες αλλά και μία καλύτερη εμπειρία χρήσης. «Σε σχέση με τις παραδοσιακές τράπεζες η εμπειρία χρήσης που προσφέρουμε είναι πολύ καλύτερη» τονίζει το στέλεχος της Revolut, σημειώνοντας ότι αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, το β’ τρίμηνο του 2023 οι συναλλαγές των Ελλήνων χρηστών της Revolut εντός Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 92% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ εκείνες στο εξωτερικό κατά 62%. Κάτι που ερμηνεύεται από την πλευρά της Revolut ως μία ένδειξη ότι οι Έλληνες χρήστες την εντάσσουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα τους και δεν είναι πλέον μία εφαρμογή που χρησιμοποιούν κυρίως στην περίοδο των διακοπών τους και όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Zunzunegui, ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών της Revolut στην Ελλάδα είναι τα 35 έτη, αλλά παρατηρούνται υψηλά ποσοστά και σε μικρότερες ηλικίες, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η Revolut λάνσαρε πρόσφατα στην Ελλάδα το Revolut Pay, το οποίο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε συνεργασία με τα Public με τον κ. Zunzunegui να υποστηρίζει ότι είναι μία υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους πολύ πιο γρήγορα, ενώ υπάρχουν και αρκετές προσφορές και εκπτώσεις.

Όμως, στα πλάνα της Revolut είναι η επέκταση της γκάμας των υπηρεσιών που προσφέρει στους Έλληνες χρήστες με ένα πρώτο βήμα να είναι η δυνατότητα να ανοίξουν τον δικό τους καταθετικό λογαριασμό, προσφέροντας καλύτερα επιτόκια και αποδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε το καλύτερο χρηματοπιστωτικό app στην Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Zunzunegui, επισημαίνοντας ότι στα πλάνα της βρετανικής startup είναι και η απόκτηση τοπικής παρουσίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ