ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola στην Ελλάδα: Επιστρέφουμε αξία στην Κρήτη - Δείτε το infographic

Coca-Cola στην Ελλάδα: Επιστρέφουμε αξία στην Κρήτη - Δείτε το infographic

Με έδρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Coca-Cola στην Ελλάδα εδώ και 17 χρόνια δηλώνει δυναμικό «παρών» στο νησί. Με χιλιάδες συνεργάτες και στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα που συμβάλλουν στην ανακούφιση και την αντιμετώπιση χρόνιων, περιβαλλοντικών προβλημάτων για την τοπική κοινότητα, η Coca-Cola κάνει πράξη το motto της και «επιστρέφει αξία στην Κρήτη».

Η δραστηριότητα της Coca-Cola στην Ελλάδα στο Ηράκλειο είναι πολυετής και πολύπλευρη. Μετά από παρουσία που πλέον μετρά 17 συναπτά έτη στην Κρήτη, η εταιρεία στηρίζει μια αλυσίδα αξίας, που εκτός από τους 110 εργαζόμενους, διαθέτει δίκτυο 80 προμηθευτών και 10.000 πελατών και συνεργατών, που έχει αναπτυχθεί στο νησί και καλύπτει και τα γειτονικά Δωδεκάνησα. Το εργοστάσιο του Ηρακλείου άλλωστε, αποτελεί την έδρα της εταιρείας στην περιοχή.

Παράλληλα, η Coca-Cola στην Κρήτη εφαρμόζει προγράμματα διαχείρισης υδατικών πόρων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του νερού, του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου, η επάρκεια του οποίου απειλείται σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, η λειψυδρία αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας. Ειδικά στην Κρήτη, ένα μεγάλο νησί, που εκτός των άλλων, διαθέτει και πολύ σημαντική αγροτική παράδοση, η ορθή διαχείριση του νερού, μπορεί να επηρεάσει θετικά τόσο την ποιότητα ζωής των αγροτών και των κατοίκων, όσο και την αγροτική παραγωγή.

Το πρόγραμμα διαχείρισης υδατικών πόρων Zero Drop της Coca-Cola στην Ελλάδα που εφαρμόζεται στο Ηράκλειο, υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership-Mediterranean σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, καθώς και με επιπλέον χρηματοδότηση από την Coca-Cola Τρία Έψιλον. Έργα υποδομής που αναβάθμισαν το αρδευτικό δίκτυο σε συγκεκριμένες περιοχές οδηγούν στην εξοικονόμηση σημαντικών υδατικών πόρων, στη μείωση των εξόδων άρδευσης για τους πολίτες αλλά και στη μείωση του κόστους λειτουργίας των αντλιοστασίων για τον ίδιο τον δήμο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της στην Κρήτη, η Coca-Cola στην Ελλάδα εφαρμόζει επίσης δύο προγράμματα, ειδικά για τους επαγγελματίες του κλάδου Ho.Re.Ca., το ΗoReCa Empowered και το Zero Waste Ho.Re.Ca. Hub.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα, με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, αποτελεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινότητας, επιστρέφοντας αξία, με κάθε της δράση. Με την επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και με τα κοινωνικά της προγράμματα, ενδυναμώνει την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για την Κρήτη.