ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Samsung φέρνει το Παιδικό Χωριό SOS στο Μουσείο Μπενάκη

Η Samsung φέρνει το Παιδικό Χωριό SOS στο Μουσείο Μπενάκη

Το βλέμμα των παιδιών είναι διαφορετικό από το βλέμμα των ενηλίκων. Είναι άσπιλο, ειλικρινές, εντυπωσιακό. Αυτή τη ματιά θέλησε να αναδείξει η Samsung που δημιούργησε, ειδικά για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και σε συνεργασία με την καθηγήτρια φωτογραφίας Χριστιάνα Πετουσάκη, το εργαστήρι τεχνολογίας από το 2013.

Σήμερα, μία εντυπωσιακή έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας και video με δημιουργίες των παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου ΑθηναίωνINNOVATHENS powered by Samsung.

«Στα Παιδικά Χωριά SOS αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που η Samsung βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία χρόνια με συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά μας» δήλωσε ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS.

«Το έργο που γίνεται στο Εργαστήριο Τεχνολογίας είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που αποτυπώνεται στα έργα της έκθεσης και εύχομαι οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με το δικό τους τρόπο αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας».

«Με αυτή την έκθεση γιορτάζουμε τον τρίτο χρόνο επιτυχούς λειτουργίας του Εργαστηρίου Τεχνολογίας στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Εργαστήριο έχει βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την ανάδειξη των ταλέντων τους στη φωτογραφία και τη δημιουργία βίντεο» πρόσθεσε η Ειρήνη Βασιλείου, Brand και Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas. «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε στην προσπάθειά μας αυτή το Μουσείο Μπενάκη και να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας στο Μουσείο για την ευγενική απόκριση και υποστήριξή τους» συμπλήρωσε.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στον πρώτο όροφο του INNOVATHENS έως 31 Αυγούστου και είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10.00 έως τις 17.00.

Επιπλέον, με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη το κοινό μπορεί να βρει και να αγοράσει αφίσες με επιλεγμένα έργα των παιδιών στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ από τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη στο Κεντρικό Κτήριο στην οδό Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, στο κτήριο της οδού Πειραιώς 138 και στο Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην οδό Κριεζώτου 3. Οι αφίσες θα διατίθενται στα παραπάνω πωλητήρια από τις αρχές Ιουλίου. Μπορείτε να δείτε τις αφίσες των παιδιών στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.samsung.com/gr/discover/new/samsung-tech-lab-sos-village

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το Μουσείο η στήριξη αυτής της δράσης του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης με την αρωγή της Samsung Electronics Hellas, την οποία ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνεργασία, και ελπίζουμε στην ανταπόκριση του κοινού» είπε ο Olivier Descotes, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Όλα τα έσοδα από τις αφίσες θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Η έκθεση στήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή των σπουδαστών και αποφοίτων φωτογραφίας Γεωργίας Οικονόμου, Αντώνη Βολακάκη, Δήμητρας Αμπατζή και Αγγελικής Χατζησάββα.

Φροντίζοντας (για) τα παιδιά

Το εργαστήριο Τεχνολογίας της Samsung δημιουργήθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης το 2013. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να προσφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις, τις ψηφιακές δεξιότητες και την εξοικείωση τους με τον κόσμο της τεχνολογίας. Παράλληλα, τα παιδιά ανακαλύπτουν ταλέντα και ικανότητες, εξερευνώντας τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας και της δημιουργίας video.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ