ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου: Η γνώση συναντά την κλινική εφαρμογή

Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου: Η γνώση συναντά την κλινική εφαρμογή

Μια μοναδική ευκαιρία κλινικής πρακτικής, μάθησης επί του πεδίου και διασύνδεσης με το εργασιακό περιβάλλον όπου θα κληθούν να λειτουργήσουν την επόμενη μέρα των σπουδών τους προσφέρει στους φοιτητές του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) στην Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική της Σχολής.

Η Οδοντιατρική Κλινική, αποτελεί ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τη σύνδεση της θεωρητικής κατάρτισης των φοιτητών με την έμπρακτη εφαρμογή, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλής ποιότητας οδοντιατρική φροντίδα στην τοπική κοινότητα. Συνιστά δε ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την Οδοντιατρική Σχολή του EUC, που προετοιμάζει έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους φοιτητές του, εκπαιδεύοντάς τους ως αυριανούς οδοντιάτρους.

Οδοντιατρική Κλινική: Στόχος και υπηρεσίες

Η δημιουργία της Οδοντιατρικής Κλινικής ανταποκρίνεται στη βασική φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου: να αποκτήσουν δηλαδή οι απόφοιτοί του τις γνώσεις και τις δεξιότητες που οφείλει να έχει κάθε σύγχρονος οδοντίατρος, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν στο μέλλον υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την προστασία του ασθενή. Στο πλαίσιο αυτό η Οδοντιατρική Κλινική προσφέρει ένα οργανωμένο ιατρικό περιβάλλον όπου η γνώση τίθεται σε πρακτική εφαρμογή, οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς τους, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες συμπεριφοράς και επικοινωνίας, πέραν των ιατρικών, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν στην πράξη τις προκλήσεις του μελλοντικού τους λειτουργήματος.

Η σύνδεση θεωρίας και πράξης είναι απαραίτητη και αποτελεί ειδοποιό διαφορά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας και της καινοτομίας τόσο στους τρόπους διδασκαλίας και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού του προγράμματος όσο και στην πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

https://www.instagram.com/p/Cq8TCKGNbvz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παράλληλα όμως με τα εκπαιδευτικά οφέλη για τους φοιτητές η Οδοντιατρική Κλινική δημιουργεί δεσμούς με την τοπική κοινότητα, προσφέροντας οδοντιατρική φροντίδα υψηλών προδιαγραφών με χαμηλές χρεώσεις, δίνοντας στους ασθενείς μια αξιόπιστη λύση στην αναζήτηση οδοντιατρικών θεραπειών.

Οι υπηρεσίες στοματικής φροντίδας παρέχονται από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη, καθοδήγηση και ευθύνη έμπειρων οδοντιάτρων, κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε οδοντιατρικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις, και καθηγητών πανεπιστημίου.

Σημαντικός «κρίκος» της εκπαιδευτικής «αλυσίδας»

Η Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική αποτελεί έναν σημαντικό «κρίκο» στην εκπαιδευτική «αλυσίδα» της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή την εκπαιδευτική «αλυσίδα» συνθέτουν το σύγχρονο πενταετές πρόγραμμα σπουδών – το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει στους αποφοίτους του τη δυνατότητα σε μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς όπως η ορθοδοντική, η παιδοδοντιατρική, η χειρουργική στόματος και η περιοδοντολογία - οι καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας υπό την επίβλεψη έμπειρων και εγνωσμένου κύρους καθηγητών, η πρόσβαση σε σημαντικές τεχνολογίες, όπως αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και οι εντυπωσιακές και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Όλα αυτά έχουν αναδείξει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σημαντικό εκπαιδευτικό προορισμό όσον αφορά στην Οδοντιατρική επιστήμη.

ΕΠΚ: Ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο Επιστήμων Υγείας και Ιατρικής

το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών Οδοντιατρικής στην χώρα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο στους τομείς Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο.

Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, έχοντας ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, αλλά και τη διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Είναι μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου δικτύου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 54 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε 13 χώρες, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα εχέγγυο αξιοπιστίας και εκπαιδευτικής αριστείας.

https://www.instagram.com/p/CvEvQnit_Gq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 0035722713000.

Έναρξη Ακαδημαϊκού Έτους 2023/24: 2 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ