ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Danny Donkers αναλαμβάνει καθήκοντα Country Lead στην Amgen Hellas

Ο Danny Donkers αναλαμβάνει καθήκοντα Country Lead στην Amgen Hellas
O Country Lead στην Amgen Hellas κ. Danny Donkers Danny Donkers/Δελτίο Τύπου

Καθήκοντα Country Lead στην Amgen Hellas από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ο κ. Danny Donkers, ένα δυναμικό στέλεχος της εταιρίας που μέχρι πρότινος διατελούσε καθήκοντα Country Director στην Amgen Νοτίου Αφρικής.

Τη θέση του Country Lead για την Amgen Ελλάδος και Κύπρου είχε έως και τον Δεκέμβριο του 2022 ο κ. Γιώργος Τουσίμης, ο οποίος τον Ιανουάριο ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Amgen Αυστρίας.

Ο Danny Donkers εντάχθηκε στην Amgen Ολλανδίας τον Φεβρουάριο του 2019 και ηγήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον τομέα της Ογκολογίας. Αργότερα, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος Καρδιαγγειακών, Οστικών Παθήσεων και Φλεγμονωδών Νοσημάτων στην Ελβετία.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο φαρμακευτικό κλάδο, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί σε ποικίλους τοπικούς και περιφερειακούς ρόλους μάρκετινγκ και πωλήσεων σε διαφορετικούς θεραπευτικούς τομείς, όπως το αναπνευστικό, οι νευροεπιστήμες και η ιολογία.

O κ. Donkers είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Maastricht στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία, και κάτοχος MSc από το Πανεπιστήμιο NCOI στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, ενώ ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «τυπικό Ολλανδό»: ανοιχτός σε νέες ιδέες, ειλικρινής και άμεσος.

Με αφορμή το νέο του ρόλο ο κ. Danny Donkers δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα στην Amgen Hellas. Στόχος μου είναι να συμβάλλω στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας και στην ανέλιξή της, με σταθερή αφοσίωση στην προαγωγή της καινοτομίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ