ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύσταση αγοράς από τη CITI για τη MYTILINEOS - Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ

Σύσταση αγοράς από τη CITI για τη MYTILINEOS - Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ

Στα 45 ευρώ ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη MYTILINEOS, το νέο report της CITI, από 37 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση για BUY.

Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρεία επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι βασικοί καταλύτες αυτής της σημαντικής αύξησης στην τιμή-στόχο είναι:

  1. Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της Εταιρείας, τα οποία ο αναλυτής της CITI, προβλέπει ότι από φέτος κιόλας, σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω του €1δισ.
  2. Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της MYTILINEOS στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερα valuations για την Εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία της Εταιρείας θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η MYTILINEOS θα επωφεληθεί από τα υψηλότερα multiples που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, για το 2023 ο αναλυτής της CITI αναμένει EBITDA 1.005 ευρώ, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο Net debt για το έτος θα κλείσει μόλις στα 1.3 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των 53 ευρώ. Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής για τη CITI, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του 1 δισ. ευρώ), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της Εταιρείας (δηλαδή RES EBITDA > 222 εκατ. ευρώ, που προβλέπει για φέτος η CITI).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ