ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ε. Μιχαλοπούλου στο CNN Greece: Το όραμα του Ομίλου Calilo με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Ε. Μιχαλοπούλου στο CNN Greece: Το όραμα του Ομίλου Calilo με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
Η Έρικα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Calilo.

Το όραμα και το αναπτυξιακό μοντέλο του ξενοδοχειακού Ομίλου Calilo στην Ίο, περιγράφει στο CNN Greece η κ. Έρικα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του Calilo.

Ενός ελληνικού ομίλου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που δημιουργήθηκε από τις επενδύσεις της οικογένειας του Άγγελου Μιχαλόπουλου, της οποίας οι σχέσεις με το νησί της Ίου μετρούν πλέον 20 χρόνια.

Χαμηλής έντασης δόμηση και υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες αποτελούν τους δύο άξονες της στρατηγικής του Calilo, όπως σημειώνει κ. Μιχαλοπούλου, η οποία υπογραμμίζει τη δέσμευση για οικοδόμηση μόνο του 1% της ιδιοκτησίας του Ομίλου, παρότι ο νόμος επιτρέπει το 10%.

«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και λειτουργικοί σε high level χωρίς ''εκπτώσεις'' στην αυθεντικότητά μας», τονίζει η κ. Μιχαλοπούλου εξηγώντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί το «πάντρεμα» της βιωσιμότητας και της πολυτέλειας στον τουρισμό.

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά ο Όμιλος Calilo, όπως ανακοινώνει η κ. Μιχαλοπούλου, προχωρά στη δημιουργία μιας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, το Calilo School of Hospitality and Business.