ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: 42% περισσότεροι επιβάτες το πρώτο εξάμηνο - Μετέφερε 6,7 εκατ. επιβάτες

Aegean: 42% περισσότεροι επιβάτες το πρώτο εξάμηνο - Μετέφερε 6,7 εκατ. επιβάτες

Υψηλές επιδόσεις καταγράφει η AEGEAN το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται, η διεύρυνση της δραστηριότητας της AEGEAN με 16 νέα δρομολόγια στο εξωτερικό, αλλά και κυρίως η ενίσχυση των συχνοτήτων σε προορισμούς της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σκανδιναβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, αγορές στις οποίες ανέκαμψε σημαντικά η ζήτηση, συνέβαλαν στο ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα.

Η ισχυρή δυναμική της ζήτησης κατά το δεύτερο τρίμηνο, η ανάπτυξη του δικτύου και η συνεχιζόμενη επένδυση σε νέα αεροσκάφη συνέβαλλαν ώστε ο Όμιλος να μεταφέρει 6,7 εκατ. επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2023, 42% περισσότερους σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022, προσφέροντας συνολικά 8,2 εκατ. θέσεις, 28% περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο εξαμήνου, η αύξηση στην επιβατική κίνηση προήλθε κυρίως από το δίκτυο εξωτερικού, όπου ο Όμιλος μετέφερε 4 εκατ. επιβάτες, 52% περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Καταλυτική για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού ήταν η βελτίωση του συντελεστή πληρότητας που ανήλθε στο 82,2%,7,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι το 2023 η AEGEAN έχει παραλάβει 9 νέα αεροσκάφη, φθάνοντας έως σήμερα τα 28 JET αεροσκάφη της οικογένειας A320 neo. Τα νέα αεροσκάφη καλύπτουν το 50% της συνολικής ετήσιας δραστηριότητας του συνολικού στόλου JΕΤ αεροσκαφών σε ώρες, πτήσεις και χιλιομετρικές θέσεις, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους, καθώς και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ανά επιβάτη. Η AEGEAN επιχειρεί συνολικά με 76 αεροπλάνα το 2023 και θα προσφέρει στο σύνολο του έτους πάνω από 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022. Το Δίκτυο καλύπτει 46 χώρες σε 165 προορισμούς από συνολικά 10 βάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ