ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας: Ποιες παροχές χρειαζόμαστε και πώς θα τις αποκτήσουμε

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας: Ποιες παροχές χρειαζόμαστε και πώς θα τις αποκτήσουμε

Το πολυτιμότερο αγαθό, «το άλφα και το ωμέγα» της ζωής μας είναι η υγεία μας. Συνήθως, παρασυρόμαστε από την ίδια την καθημερινότητά μας και τη θεωρούμε δεδομένη, μέχρι που «κάτι» συμβαίνει και την επαναφέρουμε ως ύψιστη προτεραιότητα.

Οι ρυθμοί ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, εν πολλοίς επιβαρύνουν την υγεία μας, ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε τη στιγμή που συμβαίνει. Ταυτόχρονα όμως, η φιλοσοφία ζωής που αναπτύσσει ο άνθρωπος σήμερα, θέτει την έννοια της ευεξίας, του well being όλο και υψηλότερα. Φροντίζουμε ολοένα και περισσότερο τη διατροφή μας, την άσκησή μας με κάθε μέσο, χρησιμοποιούμε εφαρμογές στο smartphone μας και παρακολουθούμε τις καρδιακές μας λειτουργίες ή τον τρόπο που κοιμόμαστε και αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς και καλά με τον εαυτό μας. Παράλληλα, η έννοια της πρόληψης είναι αρκετά πιο σημαντική σε σχέση με παλαιότερα, καθώς μια σειρά προληπτικών εξετάσεων έχουν καθιερωθεί ως ρουτίνα – για παράδειγμα, η μαστογραφία για τις γυναίκες.

Η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος, η τακτική άσκηση, το γέλιο, η επαφή με τους αγαπημένους μας, η φροντίδα του εαυτού μας, ακόμη και η ενασχόληση με το αγαπημένο μας χόμπι, μάς βοηθούν να αποκτήσουμε και να κατακτήσουμε την πολυπόθητη ευεξία. Μπορούμε όμως να αποκλείσουμε την πιθανότητα εμφάνισης ενός προβλήματος υγείας; Είναι ακριβώς η περίπτωση αυτή για την οποία θέλουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και να αισθανόμαστε ασφάλεια και σιγουριά ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, όποιο πρόβλημα προκύψει, με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας στη ζωή μας

Εκείνη τη στιγμή, επιθυμούμε το καλύτερο για την υγεία μας, με τις καλύτερες παροχές και τη λιγότερη ταλαιπωρία, χωρίς να αγχωνόμαστε για το πόσο θα μας κοστίσει η διαδικασία. Ακριβώς αυτό είναι που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας – αρκεί φυσικά να έχουμε επιλέξει το κατάλληλο πλάνο υγείας.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας ουσιαστικά συμπληρώνει και αναβαθμίζει τις παροχές του δημοσίου συστήματος υγείας. Μας δίνει πρόσβαση σε άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, σε ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό, δυνατότητα επιλογής εξεταστικών κέντρων, νοσοκομείων και ιατρών, μικρότερους χρόνους αναμονής για ιατρικές εξετάσεις, επεμβάσεις, χειρουργεία, νοσηλεία. Είναι ο συνδυασμός που χρειαζόμαστε ώστε να έχουμε τελικά την απαιτούμενη ηρεμία και σιγουριά ότι, σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος υγείας, θα έχουμε κάλυψη και φροντίδα με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και σε εξαιρετικές συνθήκες, με μηδαμινό ή πολύ χαμηλό κόστος.

Το «Πλάνο Υγείας» από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες μας επί 50 ολόκληρα χρόνια, μας προσφέρει το Πλάνο Υγείας, μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για την υγεία μας. Τα προγράμματα Πλάνο Υγείας αναπτύσσονται στους δύο βασικούς άξονες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας, παρέχοντας εύρος επιλογών μέσα από πέντε ειδικά σχεδιασμένες προτάσεις ασφάλισης.

Για την πρωτοβάθμια φροντίδα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική μάς προτείνει δύο προγράμματα, που εστιάζουν στη σφαιρική πρόληψη και θωράκιση της υγείας, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου σχετικές υπηρεσίες, με ειδική μέριμνα για τις ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών. Πρόκειται για τα προγράμματα Πλάνο Υγείας Primary Standard & Advance.

Μέσω αυτών, ενδεικτικά, παρέχονται απεριόριστες Διαγνωστικές Εξετάσεις και επισκέψεις σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προβλέπεται ετήσιος προληπτικός έλεγχος – το γνωστό μας Check-up (με γενικό, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο), αλλά και αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού από ατύχημα ή ασθένεια. Επίσης, παρέχονται ειδικές εξετάσεις για παιδιά, οδοντιατρική και οφθαλμολογική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, ολιστική ιατρική, λογοθεραπεία αλλά και μέριμνα για την ψυχική υγεία και τη διατροφή. Επιπλέον - μία παράμετρος που αφορά πάρα πολύ τους κατοίκους μικρών νησιών ή απομακρυσμένων περιοχών - περιλαμβάνεται η επείγουσα αερομεταφορά.

Όλες αυτές οι παροχές δεν έχουν όριο ηλικίας ή έλεγχο ιατρικού ιστορικού, αλλά ούτε και αναμονές ή εξαιρέσεις. Η εξυπηρέτηση της Υδρογείου Ασφαλιστικής είναι 365 ημέρες τον χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, μέσω της Γραμμής Υγείας Primary, σε όλη την Ελλάδα, με ευρύ δίκτυο επιλεγμένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, κορυφαίων Διαγνωστικών Κέντρων, Πολυϊατρείων και Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Αντίστοιχα, για τη δευτεροβάθμια φροντίδα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει δημιουργήσει το Πλάνο Υγείας Hospital.

Πρόκειται για μία πλήρη σειρά προτάσεων ασφάλισης για την κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης από ασθένεια και ατύχημα που έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών, προβλέποντας μάλιστα και δυνατότητες συνδυασμών, σε περίπτωση οικογενειακού συμβολαίου.

  • To «Πλάνο Υγείας Hospital Standard» είναι ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που, με πολύ χαμηλό κόστος, προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας από ατύχημα ή ασθένεια στην Ελλάδα.
  • Το «Πλάνο Υγείας Hospital Comfort» είναι ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης που δεν δεσμεύει τον ασφαλισμένο σε συγκεκριμένη θέση νοσηλείας από την αρχή αλλά του δίνει την άνεση της επιλογής της θέσης του, τη στιγμή που θα το χρειαστεί.
  • Το «Πλάνο Υγείας Hospital Exclusive» είναι η πλέον ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφάλιση της υγείας που εγγυάται απόλυτη κάλυψη και υψηλής αξίας παροχές σε όλους τους τομείς της νοσοκομειακής περίθαλψης αλλά και πριν και μετά την νοσηλεία.

Μέσα από τα παραπάνω προγράμματα, ο ασφαλισμένος αποκτά έως 100% κάλυψη νοσηλείας από ατύχημα ή ασθένεια σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αλλά και έως 100% κάλυψη αμοιβών χειρουργικής ομάδας σε Συμβεβλημένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ταυτόχρονα με υψηλό όριο κάλυψης των αμοιβών σε μη Συμβεβλημένα. Επίσης καλύπτονται τα έξοδα συνοδού, σε περίπτωση νοσηλείας ανηλίκου, ενώ η νοσηλεία αφορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης εμπεριέχονται η αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού, η φροντίδα πριν και μετά τη νοσηλεία, παγκόσμια ταξιδιωτική βοήθεια και επείγουσα αερομεταφορά, ετήσιος προληπτικός έλεγχος / Check-up και ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν οι χαμηλές αναμονές, η κατάργηση της απαλλαγής σε περίπτωση νοσηλείας από ατύχημα, η μείωση επιλεγμένης απαλλαγής σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας/χειρουργικής επέμβασης, τα επιδόματα σε περίπτωση μη χρήσης του προγράμματος αλλά και το bonus χρήσης άλλου ασφαλιστικού φορέα. Για τις γυναίκες, προβλέπεται επίδομα μητρότητας, ενώ για οικογένειες, ειδική έκπτωση παιδιών ως εξαρτώμενων μελών 20%. Η εξυπηρέτηση, που είναι φυσικά για 365 ημέρες τον χρόνο και για 24 ώρες το 24ωρο, γίνεται μέσω της Γραμμής Υγείας Hospital και οι παροχές αφορούν σε ένα ευρύτατο δίκτυο συμβεβλημένων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, με υψηλή φερεγγυότητα και οικονομική στιβαρότητα, «γράφει» πέντε δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Άμεση και δίκαιη αποζημίωση, ποιοτικές υπηρεσίες, συνέπεια και διαφάνεια, ήθος και υπευθυνότητα, χαρακτηρίζουν κάθε πτυχή της. Προσφέροντάς μας το πλάνο υγείας που χρειαζόμαστε, μας στηρίζει στον ύψιστο στόχο μας: Να φροντίζουμε την υγεία μας, για να ζούμε μια όλο και καλύτερη ζωή.