ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιδιωτική ασφάλιση: Υποχρεωτική από το νέο έτος για κάποιες επιχειρήσεις

Ιδιωτική ασφάλιση: Υποχρεωτική από το νέο έτος για κάποιες επιχειρήσεις
Unsplash (Φωτογραφία αρχείου)

Υποχρεωτική αναμένεται να είναι για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσειςμε ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ, η ιδιωτική ασφάλιση από το 2024.

Μάλιστα, η ασφάλιση θα πρέπει να καλύπτει πλημμύρα, σεισμό και πυρκαγιά και να αφορά το κτίριο, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τα αποθέματα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Μάλιστα, κατά την εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ από το οικονομικό επιτελείο για τις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές και μέτρα θωράκισης της χώρας έναντι των οικονομικών συνεπειών των φυσικών καταστροφών, γνωστοποιήθηκε πως από 1/1/2024 οι ανωτέρω επιχειρήσεις δεν θα αποζημιώνονται από την κρατική αρωγή.

Η μαζική ασφάλιση θα μειώσει το κόστος

Ο προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός για να καλύψει και να συνεχίσει να καλύπτει με αποζημιώσεις τις φυσικές καταστροφές, σε μια εποχή κλιματικής κρίσης, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την τοποθέτηση του στη ΔΕΘ και πρόσθεσε πως οι μαζικές ασφαλίσεις θα μειώσουν το κόστος της ασφάλισης.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «οφείλει και η κοινωνία στο σύνολό της να λάβει μέτρα για την άμυνά της. Η Κλιματική Κρίση είναι εδώ. Μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά».

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να γίνει υποχρεωτική. Θα προχωρήσει και η ασφάλιση στην αγροτική παραγωγή» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ