ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ στην τελετή αποφοίτησης στο New York College

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ στην τελετή αποφοίτησης στο New York College

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για λίγες μόνο ώρες ήταν ο κεντρικός ομιλητής της τελετής αποφοίτησης στο NEW YORK COLLEGE στην οδό Αμαλίας 38.

Ο κ. Κουσνέρ Συν-Ιδρυτής των Γιατρών χωρίς Σύνορα, Ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου και πρ. Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας, ξεκινώντας την ομιλία του στο NEW YORK COLLEGE, τόνισε πως είναι «τιμή μου να βρίσκομαι εδώ μαζί σας καθώς γνωρίζω πολύ καλά τη δουλειά που κάνετε στο κολέγιο σας αλλά και το επίπεδο των δεξιοτήτων με το οποίο εφοδιάζετε τους φοιτητές σας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Κουσνέρ, τόνισε πως η Ε.Ε. απέτυχε με την πολτική που ακολούθησε στο προσφυγικό καθώς όπως υπογράμμισε «οι πρόσφυγες ήταν μουσουλμάνοι και είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται πως ίσως και να πρόκειται για άτομα ενταγμένα στον ISIS. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μη δεχτούμε τους πρόσφυγες».

Ο κ. Κουσνέρ συνεχίζοντας από την αίθουσα Τύπου στο NEW YORK COLLEGE, απέδωσε εύσημα στους Έλληνες πολίτες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις προσφυγικές ροές.

IMG 3807

«Μιλάω στον ελληνικό λαό, σε εσάς που κάνατε το καλύτερο για το προσφυγικό. Δεν ήταν όμως αρκετή ούτε η βοήθεια της Ε.Ε. προς την Ελλάδα. Εσείς ήσασταν οι πρώτοι που στάθηκαν με ανθρωπιά απέναντι στο προσφυγικό».

Παράλληλα τόνισε πως μέσα σε αυτή την περίοδο της προσφυγικής κρίσης η Ε.Ε. πέρασε και περνάει κρίση ισότητας και ανθρωπιάς, χαρακτηρίζοντας την ως μια "κακή περίοδο για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

nyc

"Ήταν δύσκολο" είπε στη συνέντευξη Τύπου στο NEW YORK COLLEGE ο κ. Κούσνερ, "να πείσουμε τον κόσμο πως οι πρόσφυγες που περνάνε με κίνδυνο της ζωής τους αλλά και των παιδιών τους τα σύνορα και τις θάλασσες είναι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από έναν πόλεμο".

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από την επίσκεψη του στην Κω, η οποία κατακλύζεται από πρόσφυγες, είπε πως είδε εκεί ανθρώπους να παλεύουν να σώσουν ανθρώπους, από βάρκες που βυθίζονταν.

IMG 3812

Ήταν επικριτικός για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ε.Ε. με αφορμή το προσφυγικό λέγοντας "Δε σας λέω πως είναι το τέλος της Ε.Ε. Όμως η Ε.Ε. υποτίθεται πως θα έπρεπε να σταματάει τους πολέμους, πράγμα που δεν κάνει, αλλά και να είναι αλληλέγγυα προς όλους, κάτι που επίσης δεν έχει καταφέρει.

Και συνέχισε: "Στόχος της ήταν να ρίξει τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες αλλά τελικά ύψωσε ψηλότερα".

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο για τη Μαρίν Λεπέν, καθώς οι γαλλικές εκλογές είναι προ των πυλών, ο ίδιος φώναξε "ασφαλώς και όχι τη Λεπέν. Είναι πολύ επικίνδυνο καθώς είναι κατά της πολιτικής και των πολιτικών επομένως κατά της δημοκρατίας".

Αναφερόμενος στο Βρετανικό δημοψήφισμα, διερωτήθηκε αν είναι ο σωστός τρόπος έκφρασης της γνώμης του λαού, "με φωτεινό παράδειγμα το δημοψήφισμα του κ. Αλέξη Τσίπρα"..

Το παρόν στη συνέντευξη Τύπου αλλά και στην τελετή αποφοίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2106 του NEW YORK COLLEGE, έδωσε και ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ηλίας Φούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ