ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Επέκταση δικτύου με νέους προορισμούς στο χειμερινό πρόγραμμα - Τα καινούρια δρομολόγια

Aegean: Επέκταση δικτύου με νέους προορισμούς στο χειμερινό πρόγραμμα - Τα καινούρια δρομολόγια

Nέα δρομολόγια, αύξηση της συχνότητας πτήσεων και διεύρυνση των προορισμών περιλαμβάνει το νέο χειμερινό πρόγραμμα 2023- 2024 της Αegean, το οποίο έρχεται σε συνέχεια ενός δυνατού 9μήνου από πλευράς επιβατικής κίνησης.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα που είχαμε ποτέ, το οποίο περιλαμβάνει 118 προορισμούς 157 δρομολόγια, σε 44 χώρες. Είναι αυξημένο κατά 15% περίπου σε σχέση με πέρσι και ξεπερνά κατά πολύ το 2019 προσφέροντας περίπου το 1/3 των συνολικών προσφερόμενων θέσεων όλου του έτους. Διαθέτει περισσότερες από 800.000 θέσεις, με 18 ολοκαίνουριους προορισμούς» σημείωσε η κ. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της εταιρείας κατά τη διάρκεια σχετικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

«Αυξάνουμε τις επιλογές που έχει ο επιβάτης και στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ουσιαστικά υπάρχουν περισσότερες επιλογές, πτήσεων, προορισμών και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στον χρόνο μέσω της άμβλυνσης της εποχικότητας» υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director της εταιρείας.

9 νέα δρομολόγια, 7 θερινά που επεκτείνονται στον χειμώνα, 3 νέες χώρες

Η Aegean προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης.

Δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εξερευνήσει νέους προορισμούς από την Αθήνα, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη. Ειδικά σε ότι αφορά στις πτήσεις Αθήνα-Ντουμπάι, οι πτήσεις ξεκινούν από τις 11 Νοεμβρίου, καθημερινά εκτός Πέμπτης.

Παράλληλα στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, η εταιρεία διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.

Tην ίδια στιγμή, η Aegean εξελίσσει την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από και προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Η προσέγγιση του χειμερινού προγράμματος βασίζεται σε 5 άξονες, όπως ανέφερε η κ. Σταμάτη εξηγώντας: «συνεχίζουμε να επενδύουμε στον κύριο κόμβο της Αθήνας αλλά και στη βάση τη Θεσσαλονίκης, αυξάνουμε τις συχνότητες, της χωρητικότητας σε παραδοσιακούς προορισμούς όπου υπάρχει ζήτηση, διευρύνουμε την παρουσία μας στη Μ. Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια, προσπαθούμε να μειώσουμε την εποχικότητα και αυξάνουμε τις διαθέσιμες θέσεις στο εξωτερικό».

Η επιβατική κίνηση στο 9μηνο

Η Aegean το 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες, με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022. Συγκεκριμένα κατά τo τρίτο τρίμηνο του χρόνου, μεταφέρθηκαν, 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17 %, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%.

Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της» Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ