ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CNN Insights για reskilling/upskilling και το μέλλον της εργασίας από το CNN Greece και το ΕΒΕΑ

CNN Insights για reskilling/upskilling και το μέλλον της εργασίας από το CNN Greece και το ΕΒΕΑ

Mε θέμα την ανάγκη για reskilling/upskilling και το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας, ξεκινά ο κύκλος των CNN Insights, που διοργανώνει το CNN Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ και θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στο CNN.gr

Αναγνωρίζοντας το διεθνές περιβάλλον ανακατατάξεων και την εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που διανύουμε, το CNN Greece παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, εγκαινιάζοντας τον κύκλο των CNN Insights, μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν την ανταλλαγή απόψεων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για καίριους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Με την παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και του υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εγκαινιάζεται η σειρά, καθώς το πρώτο event CNN Insights, με θέμα «Reskilling/upskilling και το μέλλον της εργασίας», πραγματοποιείται την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00 στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ (Αμερικής 8, Αθήνα).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης θα συμμετάσχει σε fireside chat, με θέμα τον ρόλο και τη σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων.

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του κλάδου της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της πιστοποίησης θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η επιδίωξη διαρκούς αναβάθμισης και ανανέωσης των δεξιοτήτων, εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κλάδου.

Αναλυτικά, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διοικητής της ΔΥΠΑ, Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ, Τόλης Αϊβαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Κnowcruch, Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS/TÜV NORD, Νίκος Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος IBM Ελλάδος και Κύπρο και Νατάσα Γεωργίου Business Sales Manager EPSON.

Η εκδήλωση, όπως και το σύνολο των CNN Insights, θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας του CNN Greece.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους περιλαμβάνονται στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, της δημόσιας διοίκησης, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και φορέων πιστοποίησης.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει κλειστή εκδήλωση ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ομιλητών και συμμετεχόντων.