ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιάμισιης (Helleniq Energy) για υδρογονάνθρακες: Μέσα στο 2024 οι αποφάσεις για τις γεωτρήσεις

Σιάμισιης (Helleniq Energy) για υδρογονάνθρακες: Μέσα στο 2024 οι αποφάσεις για τις γεωτρήσεις

Τους επόμενους 6-12 μήνες θα ληφθεί η απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη, ερευνητικής γεώτρησης για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της HelleniQ Energy, Ανδρέα Σιάμισιη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ, χαρακτήρισε πρόωρες τις εκτιμήσεις για ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων στον ελληνικό χώρο, ενώ υπογράμμισε τα οφέλη που θα υπάρξουν «αν και όταν» αυτά βρεθούν.

Όπως είπε, αυτά είναι οικονομικά και γεωπολιτικά, θα φέρουν ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς οι εξορύξεις σε ευρωπαϊκό περιβάλλον έχουν μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με τρίτες χώρες.

Ωστόσο τόνισε ότι ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν ότι τα επόμενα 20 – 30 χρόνια το 40 – 50% των ενεργειακών αναγκών θα εξακολουθούν να καλύπτονται από υδρογονάνθρακες.

Σημειώνεται πως αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης που έχουν παραχωρηθεί για έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ