ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βίκος: Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2022 - Αύξηση 15,08% των θέσεων εργασίας

Βίκος: Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2022 - Αύξηση 15,08% των θέσεων εργασίας

Αύξηση 16,6% κατέγραψε το 2022, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στον κύκλο εργασιών της η εταιρεία Βίκος.

Σε εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαν ανακοινωθεί, ο ετήσιος κύκλος εργασιών υπερέβη το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων καθώς ανήλθε σε 100.729.509,35 ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 70,37% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τη μείωση αυτή να αποδίδεται στη ραγδαία, διεθνή άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των παραγώγων του, καθώς και στη μεγάλη άνοδο του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), απορρόφησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, επιτυγχάνοντας να συγκρατήσει τις τιμές πώλησης των προϊόντων στους καταναλωτές, στα επίπεδα του 2021.

Αύξηση των θέσεων εργασίας

Οι θέσεις εργασίας της Βίκος αυξήθηκαν κατά 15,08% και ο μέσος όρος του προσωπικού έφτασε τα 412 άτομα, με την εταιρεία να σημειώνει πως αποδεικνύεται έμπρακτα για μία ακόμη χρονιά ότι οι θέσεις εργασίας όχι μόνο προστατεύονται αλλά και αυξάνονται, παρά τη σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας.

Η Βίκος, την ίδια στιγμή, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά.

Η επένδυση των 22 εκατ. ευρώ στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Σημειώνεται πως το 2022 ολοκληρώθηκε η επένδυση 22 εκατ. του νέου βιομηχανοστασίου της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωάννινων. Με «όχημα» τη συγκεκριμένη επένδυση η Βίκος εισήλθε στην αγορά HO.RE.CA λανσάροντας νέες συσκευασίες γυαλιού και αλουμινίου για τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, όπως σημειώνει με εντυπωσιακή δυναμική το 2023, καθώς υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς της στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί μέσω στρατηγικών ενεργειών στον τομέα των πωλήσεων και της εισαγωγής νέων προϊόντων.

Τέλος η Βίκος επισημαίνει πως συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές, να εξελίσσεται ψηφιακά και να ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό της, δημιουργώντας ένα εποικοδομητικό αποτύπωμα στην περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ