ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΕΕ: Στο 15,2% η ασφάλιση κατοικιών - Πρωτιά σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

ΕΑΕΕ: Στο 15,2% η ασφάλιση κατοικιών - Πρωτιά σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία
ΕΑΕΕ

Μία νέα έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διενήργησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για την καταγραφή του πλήθους των συμβολαίων ασφάλισης κατοικιών σε ισχύ την 30η Ιουνίου 2023.

Σκοπός της έρευνας είναι η παρακολούθηση του πλήθους των ασφαλισμένων κατοικιών ανά τρίμηνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης της τάσης και κατανόησης της επίπτωσης των όποιων προωθητικών ενεργειών, για την κάλυψη του κενού προστασίας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της ΕΑΕΕ συγκέντρωσε στοιχεία για 969.584 συμβόλαια τα οποία ήταν σε ισχύ την 30η Ιουνίου 2023, από τα οποία τα 580.949 αφορούν τα ασφαλιστικά συμβόλαια κατοικίας που καλύπτουν καιρικά φαινόμενα και σεισμό.

Μάλιστα, «πρωταγωνιστές» σε αυτή την κατηγορία ασφάλισης είναι με μεγάλη διαφορά η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία, ενώ μόνο 48.049 συμβόλαια ή το 5% αφορούν την περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως προκύπτει ότι το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης κατοικιών της χώρας ανέρχεται σε 15,2%.

Κατανομή ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατοικίας για καλύψεις καιρικών
φαινομένων – σεισμού ανά Περιφέρεια

ΕΑΕΕ

Όπως αναφέρει η ΕΑΕΕ, τα συγκριτικά αποτελέσματα της έρευνας θα επιτρέψουν στο μέλλον τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων σχετικά με μέτρα για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας έναντι φυσικών καταστροφών.

asfalismenes-katoikies-ana-nomo.jpg
Πλήθος ασφαλισμένων κατοικιών ανά ΝομόEAEE

Η επόμενη αποτίμηση θα αφορά τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών σε ισχύ την 30η Σεπτεμβρίου 2023 και θα δημοσιοποιηθεί με την ολοκλήρωσή της.

  • Δείτε εδώ αναλυτικότερες πληροφορίες για τα ευρήματα της έρευνας:
Έρευνα ΕΑΕΕ

Το μεγάλο «στοίχημα» είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ασφαλισιμότητας

Η αύξηση του ποσοστού ασφαλισιμότητας είναι το «μεγάλο στοίχημα» της επόμενης ημέρας για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, μετά την φυσική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel και όπως δείχνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αυτό φαίνεται πως είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ κυβέρνησης και ασφαλιστικών.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο CNN Greece, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Ελίνα Παπασπυροπούλου τονίσε πως η ΕΑΕΕ έχει επανειλημμένως αναδείξει το μεγάλο κενό προστασίας που υπάρχει στην Ελλάδα στην ασφάλιση περιουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ