ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dataphoria: Έλαβε την πρώτη χρηματοδότηση της η startup για τη βιωσιμότητα

Dataphoria: Έλαβε την πρώτη χρηματοδότηση της η startup για τη βιωσιμότητα

Τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της, ύψους 225.000 ευρώ, ολοκλήρωσε πρόσφατα η Dataphoria, μία startup που έχει αναπτύξει μία Analytics-as-a-Service πλατφόρμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τον γύρο χρηματοδότησης συντόνισε η Investing For Purpose, μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση των επενδύσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου, με τη συμμετοχή «αγγέλων επενδυτών» (angel investors) και εταιρειών από την κοινότητα της IFP.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Dataphoria υποστηρίζει εταιρείες στο να αναπτύξουν την στρατηγική τους για το ESG και στο να παρουσιάζουν συνεχή πληροφόρηση γύρω από τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Υποστηρίζουν τους πελάτες τους με όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να έχουν ακριβείς και συνεπείς αναφορές για το ESG. Αυτή η χρηματοδότηση ενισχύει την πορεία της Dataphoria, προωθώντας τις ενέργειες ανάπτυξης λογισμικού βιωσιμότητας, ενώ εξασφαλίζει τις αυξανόμενες απαιτήσεις ανάπτυξής της.

Η συμμετοχή της Investing for Purpose στη Dataphoria δεν περιορίζεται απλώς στην οικονομική υποστήριξη. Η ομάδα παρείχε στρατηγικές και επιχειρηματικές συμβουλές στη Dataphoria κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για αυτόν τον γύρο. Η συνεργασία αναμένεται να εδραιωθεί, με συνεχή συμβουλευτική και ευκαιρίες δικτύωσης, συνδέοντας τη Dataphoria με εταιρείες-κλειδιά της αγοράς. Επιπλέον, οι δύο ομάδες δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα πλαίσιο αναφοράς όχι μόνο οικονομικών αλλά και περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων, συνδυάζοντας κερδοφορία και αειφορία. Οι στόχοι θα παρακολουθούνται συνεχώς και θα καθορίζουν την πορεία επιτυχίας της εταιρείας.

Με αυτή τη χρηματοδότηση, η Dataphoria επεκτείνει την ομάδα της, βελτιώνει τις τεχνολογικές της δυνατότητες και καθιερώνει την παρουσία της στο χώρο της τεχνολογίας για τη βιωσιμότητα. Με βάση την επιτυχία που σημείωσε η χρηματοδότηση, η Dataphoria διατηρεί την επιλογή να την αυξήσει για ένα επιπλέον ποσό μέχρι 100.000 ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ