ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Grivalia Hospitality: Τον Νοέμβριο η πρεμιέρα του One&Only Aesthesis – Επένδυση 300 εκατ.

Grivalia Hospitality: Τον Νοέμβριο η πρεμιέρα του One&Only Aesthesis  – Επένδυση 300 εκατ.

Η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ της Grivalia Hospitality για το One&Only Aesthesis, το νέο υπερπολυτελές beach resort της Γλυφάδας εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Οι κρατήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα ώστε περί τα μέσα Νοεμβρίου να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Εκεί όπου παλιότερα βρίσκονταν τα Αστέρια Γλυφάδας, σε μια έκταση 278.000τμ. προστατευμένης δασικής περιοχής, με ακτογραμμή 2.2χλμ., το One&Only Aesthesis έχει δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών. Θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα αλλά και καινοτόμες εμπειρίες για τους επισκέπτες. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, εστιάζοντας σε θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας σε όλα τα έργα που διαθέτει υπό ανάπτυξη, το One&Only Aesthesis συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία και φέρει την πιστοποίηση Sustainable SITES και LEED βαθμίδας Silver.

Σημειώνεται πως κατά την περίοδο της κατασκευής του θερέτρου τα τελευταία 6 χρόνια εργάστηκαν πάνω από 450 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εγκαινίασε το έργο μαζί με τον κ. Γιώργο Χρυσικό, Πρόεδρο και CEO της Grivalia Hospitality, την Αυτού Εξοχότητα Mohammed Al Shaibani, Διευθύνοντα Σύμβουλο ICD & Πρόεδρο της Kerzner International και τον Philippe Zuber, CEO της Kerzner International.

Επίτιμος καλεσμένος της τελετής ήταν ο Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality.

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι έπεισε τον ελληνικό λαό ότι μια φιλοεπενδυτική κυβέρνηση και μια κυβέρνηση υπέρ των επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει οφέλη και για τον λαό», σημείωσε ο κ. Watsa αποδίδοντας τα εύσημα στον Πρωθυπουργό ενώ κάνοντας αναφορά στην αναβάθμιση της χώρας μας από την S&P επεσήμανε πως αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα. Σχετικά με το project της Grivalia Hospitality υπογράμμισε, ότι «είναι το ελεύθερο επιχειρείν στα καλύτερά του».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «τα εγκαίνια αυτά συμβολίζουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα. Την Παρασκευή καταφέραμε να κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα από την S&P. Τα δημόσια οικονομικά μας είναι σε τάξη, η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιξοότητες, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα. Και όταν πρόκειται για τον τουρισμό μας, το τουριστικό μας προϊόν, θα πρέπει να είμαστε πολύ φιλόδοξοι. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε με τους καλύτερους ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και CEO της Grivalia Hospitality επεσήμανε ότι το έργο αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο και την Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά καθώς το θέρετρο «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και θέτει τη νότια Αθήνα στο ραντάρ κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την πολυτέλεια».

«Το One&Only Aesthesis αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς. Ως Grivalia Hospitality, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ