ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πονόλαιμος, βήχας, ρίγη; Τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

Πονόλαιμος, βήχας, ρίγη; Τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

Το κοινό κρυολόγημα είναι ένας συμβατικός όρος για τις ήπιες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Αν και ο όρος φαίνεται να υπονοεί ότι υπάρχει μόνο μια αιτία για την πάθηση, το κοινό κρυολόγημα είναι για την ακρίβεια μία ετερογενής ομάδα ασθενειών, που προκαλούνται από πολλούς διαφορετικούς ιούς διαφόρων οικογενειών.

Πρόκειται συνήθως για μια αυτοϊώμενη νόσο, που για την αντιμετώπισή της ακολουθείται συμπτωματική αγωγή. Η συμπτωματική θεραπεία του κοινού κρυολογήματος στοχεύει στην ανακούφιση των πιο ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Ποια τα κύρια συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος;

Τα κύρια συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι η ρινική συμφόρηση και καταρροή, το φτέρνισμα, ο ερεθισμένος λαιμός και ο βήχας. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως εμφανίζονται εντός μίας έως τριών ημερών μετά από μια ιογενή λοίμωξη.

Πόσο συχνό είναι το κρυολόγημα;

Η συνήθης διάρκεια του κοινού κρυολογήματος είναι μια εβδομάδα, με ποσοστό 25% των περιστατικών κρυολογήματος να διαρκούν 2 εβδομάδες. Τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η συχνότητα του κοινού κρυολογήματος είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας. Γι’ αυτό και ένα παιδί αναμένεται να νοσήσει κατά μέσο όρο 6-8 φορές ετησίως, ενώ αντίστοιχα ένας ενήλικας 2 με 4 φορές ετησίως.

Imupret® αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

H ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο Φάρμακο Φυτικής Προέλευσης (Herbal Medicinal Product) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Πρόκειται για το Imupret®, το οποίο χορηγείται από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα, όπως είναι ο πονόλαιμος, ο βήχας, η δυσκολία στην κατάποση, τα ρίγη, αλλά και κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Η σύνθεση του Imupret® αποτελείται από τον ειδικά επιλεγμένο συνδυασμό 7 φαρμακευτικών φυτών, σε συγκεκριμένες αναλογίες, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, περιέχει ρίζα αλθαίας, φλοιό βελανιδιάς, άνθος χαμομηλιού, πόα πικραλίδας, μίσχο equisetum, μυριόφυλλο και φύλλα καρυδιάς.

Χάρη στην αντιική και ανοσορυθμιστική του δράση, καταπολεμά ιούς, υπεύθυνους για το κοινό κρυολόγημα, αναστέλλοντας την αναπαραγωγή τους, ενώ βοηθά και το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα να τους καταπολεμήσει.

Το Imupret® είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 50 επικαλυμμένων δισκίων.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Το Imupret® είναι φάρμακο για τα πρώτα συμπτώματα και κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος. Μη χορήγηση σε <6 ετών, κύηση, θηλασμό, υπερευαισθησία στα συστατικά ή φυτά της οικογένειας των Compositae, δυσανεξία σε γαλακτόζη, φρουκτόζη, έλλειψη λακτάσης, δυσαπορρόφηση γλυκόζης–γαλακτόζης, ανεπάρκεια σακχαράσης-ισομαλτάσης. Επί εμμονής των συμπτωμάτων πέραν της εβδομάδας ή επιδείνωσης, απαιτείται ιατρική συμβουλή. Κάθε δισκίο περιέχει, κατά μ.ο. 0,2 gr υδατανθράκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ