ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης προς JTI: Επενδύστε στην Ελλάδα για να αυξήσετε τα έσοδα και τα κέρδη σας

Γεωργιάδης προς JTI: Επενδύστε στην Ελλάδα για να αυξήσετε τα έσοδα και τα κέρδη σας
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Να επενδύσει στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσει παραγωγική μονάδα στη χώρα μας, αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον τζίρο και την κερδοφορία της παρότρυνε την Japan Tobacco International (JTI) ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της JTI με αφορμή την είσοδο της ιαπωνικής εταιρείας στις θερμαινόμες ράβδους, με το λανσάρισμα του «ploom x», ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην περίπτωση της PMI και της θυγατρικής της Παπαστράτος, που έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, το οποίο και πλέον παράγει αποκλειστικά θερμαινόμενες ράβδους.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην περίπτωση της PMI και της θυγατρικής της Παπαστράτος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επένδυση έφερε έσοδα και κέρδη πολλών εκατομμυρίων. Και, υπό αυτό το πρίσμα, πρότεινε στους ανθρώπους της JTI να επενδύσουν και αυτοί στην Ελλάδα, φέρνοντας την παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων στη χώρα μας, ώστε να αποκομίσουν και αυτοί τα ίδια αλλά και μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη.

Σημειώνεται πως η Παπαστράτος μόλις πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2023, ανακοίνωσε επιπλέον επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο με 4 νέες γραμμές παραγωγής.

Πρόκειται για μια επένδυση που αναβαθμίζει περαιτέρω την εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων.

Ο νέος γύρος επενδύσεων, που έρχεται να προστεθεί στους δύο προηγούμενους, άνω των 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και πρόκειται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξήσει κατά 40% τις εξαγωγές και κατά 30% την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ