ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εuronet: Συμβατά με τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ όλα τα POS

Εuronet: Συμβατά με τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ όλα τα POS

Πλήρως συμβατά με τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις της φορολογικής διοίκησης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 5994/Β/13-10-2023) σε σχέση με τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές & συστήματα, θα είναι τα Τερματικά Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών (EFT/POS).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Euronet και των θυγατρικών της στην Ελλάδα, Euronet Merchant Services Ίδρυμα Πληρωμών (“epay”) και Euronet Card Services Α.Ε. με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι κάθε συναλλαγή με κάρτα, θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονικών προθεσμιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Euronet είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε ειδικές απαιτήσεις όπως οι συγκεκριμένες, που αφορούν σε διασύνδεση με ταμειακές μηχανές & συστήματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε πλήρη κάλυψη των ειδικών προδιαγραφών που τίθενται από την φορολογική διοίκηση. Μάλιστα, η εταιρεία θα αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο www.epayworldwide.gr για τις απαιτούμενες ενέργειες στο τερματικό αποδοχής καρτών.

Όπως αναφέρεται, η αναβάθμιση των τερματικών που είναι ήδη εγκατεστημένα θα γίνει με αντίστοιχη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ με μήνυμα (SMS ή email) για το ακριβές χρονικό διάστημα, στο οποίο θα πρέπει το κάθε τερματικό, να διασυνδεθεί με τα συμβατά ταμειακά συστήματα της ελληνικής αγοράς. Σε συνέχεια της σχετικής ειδοποίησης, η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τον προμηθευτή της ταμειακής μηχανής (ΦΗΜ) ή τον προμηθευτή του ERP συστήματός της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ