ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Black Friday: Διαλέγουμε μαζί την καινούργια σου φωτογραφική μηχανή

Black Friday: Διαλέγουμε μαζί την καινούργια σου φωτογραφική μηχανή

Η νέα σου φωτογραφική σε Black Friday τιμή σε… περιμένει!

Η Black Friday είναι η απόλυτη ημέρα εκπτώσεων που σου επιτρέπει να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς στην τιμή που… ψάχνεις! Είναι μια από τις ιδανικότερες στιγμές για να πάρεις επιτέλους εκείνη την νέα φωτογραφική μηχανή που πάντα ήθελες να πάρεις.

Εάν ανήκεις σε εκείνους που στις φετινές προσφορές Black Friday ψάχνουν για την καινούργια τους φωτογραφική μηχανή τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Είμαστε εδώ για να σε καθοδηγήσουμε σε αυτήν τη… ζούγκλα των προσφορών αλλά και των διαφορετικών τύπων φωτογραφικών μηχανών που υπάρχουν εκεί έξω. Άραξε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ ή το κρεβάτι σου και πάμε να αποκωδικοποιήσουμε τα διάφορα είδη μηχανών ώστε να βρεις τον ιδανικό φωτογραφικό σύντροφο!

Compact φωτογραφικές μηχανές

Οι compact φωτογραφικές μηχανές είναι εκείνος ο παλιός και καλός φίλος από το σχολείο. Πάντα θα βρίσκεται εκεί για σένα. Μικρές, εύχρηστες και πάντα πανέτοιμες για το εύκολο φωτογραφικό κλικ. Είναι η καλύτερη επιλογή εάν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στον κόσμο της φωτογραφίας. Για την ακρίβεια, είναι μια από τις πιο “safe” επιλογές που μπορείς να διαλέξεις.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια με την επέλαση των smartphones και των πραγματικά εξαιρετικών φωτογραφικών φακών με τους οποίους είναι εξοπλισμένα, η ζήτηση για τις compact φωτογραφικές μηχανές λιγοστεύει χρόνο με τον χρόνο. Αν όμως είσαι ο τύπος που λατρεύει τα αυθόρμητα κλικ και θέλει να βιώνει μια φωτογραφική εμπειρία στο χέρι του, τότε αυτός ο τύπος είναι για εσένα.

Να σου πούμε ότι εάν επιθυμείς να διαθέσεις λίγα χρήματα περισσότερα σε αυτό το είδος θα μπορείς να αποκτήσεις μοντέλα στην πιο premium κατηγορία των compact φωτογραφικών μηχανών.Εδώ θα ανέβεις πραγματικά επίπεδο σε ανάλυση, εύρος εστιακής απόστασης, αισθητήρα αλλά και οπτικό ζουμ.

DSLR - Έτοιμος για το επόμενο βήμα;

Η πανίσχυρη DSLR είναι η νούμερο ένα επιλογή σε φωτογραφική κάμερα για εκείνους που νιώθουν έτοιμοι να εξερευνήσουν τον φωτογραφικό κόσμο. Κατέχουν τον τίτλο του βασιλιά του υπέρτατου χειροκίνητου ελέγχου ενώ διαθέτουν εκπληκτική ποιότητα εικόνας καθώς φυσικά και τη δυνατότητα αλλαγής φακών ανάλογα με το θέμα και το είδος της φωτογράφισης που επιθυμείς να κάνεις. Είναι ο φίλος των ερασιτεχνών φωτογράφων αλλά και των επαγγελματιών αφού πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτες συσκευές. Από τα αυτόματα προγράμματα έως τις πιο περίπλοκες χειροκίνητες ρυθμίσεις, οι DSLR είναι κορυφαίες στο είδος τους.

Instant φωτογραφικές μηχανές

Όταν η ρετρό γοητεία συνάντησε τον σύγχρονο κόσμο. Οι Instant Polaroid φωτογραφικές μηχανές εκπέμπουν τον ρομαντισμό μιας παλιάς vintage φωτογραφικής μηχανής που όμως έχει προσαρμοστεί στον σημερινό κόσμο και τις απαιτήσεις του για ποιοτικές φωτογραφίες. Οι στιγμιαίες κάμερες μπορούν αυτόματα να κάνουν πιο καλλιτεχνικό κάθε σου κλικ, προσφέροντάς του ένα vibe αναπόλησης του παρελθόντος μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Τυπώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες σου και παρέχουν αυτήν τη νοσταλγική νότα στο φωτογραφικό σου άλμπουμ.

Αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές

Είσαι λάτρης της θάλασσας και της περιπέτειας; Μήπως ψάχνεις το ιδανικό κλικ κάτω από την επιφάνεια; Τότε πρέπει να επενδύσεις σε μια αδιάβροχη κάμερα που μπορεί να σε συντροφεύει ακόμα και στις πιο βαθιές βουτιές σου! Είναι η ιδανική επιλογή για υποθαλάσσιες λήψεις και αποτύπωση μοναδικών στιγμών στις καλοκαιρινές σου διακοπές ή τις χειμερινές σου αποδράσεις για ράφτινγκ στο βουνό.

Action cameras

Μιλάμε για τον ιδανικό φωτογραφικό σύντροφο για όλες σου τις περιπέτειες. Είτε πρόκειται για υποθαλάσσιες λήψεις είτε για κάλυψη της ορειβασίας σου στο βουνό ή της κατάβαση μιας σκληροτράχηλης βουνίσιας διαδρομής με το ποδήλατό σου, οι Action cameras είναι οι απόλυτες συσκευές για τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Είναι ανθεκτικές, συμπαγείς με στιβαρά κρατήματα και τρομερές τεχνολογίες για φωτογραφικές λήψεις αλλά και βίντεο. Η Black Friday είναι η ιδανική στιγμή για να τις βρείτε σε καλές εκπτώσεις.

Tips για κυνήγι στην Black Friday

Επειδή όλα ξεκινούν από τη σωστή προετοιμασία, το παν και για να εντοπίσεις πρώτος τις ιδανικές για τις ανάγκες σου φωτογραφικές μηχανές είναι η έρευνα. Είναι το κλειδί για να μην πέσεις με τα… μούτρα στο χάος των δελεαστικών προσφορών της Black Friday που μπορεί όχι μόνο να σε αποπροσανατολίσει από τον στόχο σου αλλά και να σε οδηγήσει στο να σπαταλήσεις χρήματα σε προϊόντα που πρακτικά δεν χρειαζόσουν ποτέ.

Έτσι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις πριν ξεχυθείς στα καταστήματα ή στα e-shops είναι μια καλή έρευνα σε βάθος. Τσέκαρε και σύγκρινε μοντέλα από διαφορετικά brands και κατάληξε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καλύπτουν το φωτογραφικό βήμα που θέλεις να κάνεις αυτή την περίοδο. Κράτησε τις τιμές των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν και με το που σκάσουν οι πρώτες Black Friday προσφορές ξεκίνα να εξετάζεις προσεκτικά τις εκπτώσεις. Μπορεί σε κάποιο κατάστημα να βρεις μια ελαφρώς καλύτερη τιμή αλλά να μη σου δίνει για παράδειγμα τα χρόνια εγγύησης που σου παρέχει κάποιο άλλο. Δες και ζύγισε σύμφωνα με τα δικά σου θέλω, τι σε συμφέρει καλύτερα τη δεδομένη περίοδο. Μην βιαστείς να λάβεις βεβιασμένα μια απόφαση. Βέβαια, μην καθίσεις να το σκέφτεσαι και για ημέρες, καθώς το πιθανότερο είναι να χάσεις την προσφορά.

Τέλος, μην ξεχνάς να γραφτείς σε σχετικά newsletter των εταιρειών που θέλεις και να διαβάσεις ή να δεις όσα review θέλεις για το μοντέλο που έβαλες στο μάτι.

Καλές Black Friday αγορές!