ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Νέα οικιστική γειτονιά «Little Athens» - Πώς θα είναι οι νέες κατοικίες

Ελληνικό: Νέα οικιστική γειτονιά «Little Athens» - Πώς θα είναι οι νέες κατοικίες

Μία νέα οικιστική γειτονιά με την ονομασία «Little Athens» σχεδιάζεται στο Ελληνικό με τις πρώτες κατοικίες ήδη να λανσάρονται στην αγορά από τη Lamda Development το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η γειτονιά «Little Athens» θα αναπτυχθεί στο τµήµα του Ελληνικού προς την πλευρά του Αλίµου, θα περιλαµβάνει 10 οικοδοµικά τετράγωνα µε συνολικά 1.115 διαµερίσµατα (από 60- 70 τ.μ. του ενός δωματίου έως 350 τ.μ των 5 δωματίων) καθώς και 115 καταστήματα που θα εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Ένας συνδυασμός κτηρίων υψηλής και χαμηλής δόμησης σχεδιασμένα τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς αρχιτέκτονες.

Στην πρώτη φάση αναμένεται να αναπτυχθούν τα 5 οικοδοµικά τετράγωνα µε συνολικά 459 κατοικίες, ενώ οι 168 από αυτές, θα βγουν στην αγορά έως τον Ιανουάριο του 2024. Στόχος είναι η κατασκευή των νέων κατοικιών να έχει ολοκληρωθεί το 2027. Για τα διαμερίσματα που έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούνται (30 συνολικά) οι τιμές ξεκινούν από τα 6.000- 6.500 ευρώ και αυξάνονται, με τα διαμερίσματα να ξεκινούν από τις 300–350 χιλιάδες ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής είναι περίπου στις 4.500 ευρώ ανά τ.μ.

Το νέο project έρχεται να προστεθεί στα τρεις πρώτες οικιστικές αναπτύξεις του παραλιακού μετώπου με συνολικά 312 κατοικίες: το «The Riviera Tower» των 170 κατοικιών (υπό κατασκευή), το «The Cove Residences» με τα 115 διαμερίσματα και το «Τhe Cove Villas» με τις βίλλες σε 27 οικόπεδα.

Εντός στόχων το χρονοδιάγραμμα

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των έργων στο Ελληνικό ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το μεγαλύτερο μέρος των στόχων και των έργων της πρώτης φάσης θα επιτευχθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή έως το τέλος του 2026 με αρχές του 2027.

«Είναι ένας πολύ επιθετικός στόχος να έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των έργων εντός του 2026, όμως είμαι υπέρ του να βάζεις τον πήχη ψηλά για να επιτύχει η προσπάθεια και μέχρι τώρα τα πράγματα δείχνουν ότι είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μπορούμε να επιτύχουμε τους χρόνους όσον αφορά την υλοποίηση του έργου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά αυτή την περίοδο. Όπως σημείωσε, «η έλλειψη εργατικού δυναμικού και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι κατασκευές ήδη από την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης είναι ένα ζήτημα που ήρθε να προστεθεί, ως κερασάκι στην τούρτα». Σε ό,τι αφορά την έλλειψη εργατικού δυναμικού επεσήμανε ότι από την πλευρά της η Lamda κάνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες, βάζοντας και ξένους κατασκευαστές στο παιχνίδι, προσπαθώντας επίσης να ενσωματώσει μικρότερες εταιρείες στο έργο. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου κρίνεται ως απαραίτητο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να έρθουν εργαζόμενοι τρίτων χωρών να δουλέψουν στην Ελλάδα σε κλάδους που έχουν ανάγκη και όχι μόνο των κατασκευών αλλά και του τουρισμού και της εστίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ