ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

#ΑξίεςΖωής: Αντίκρισμα στην πράξη με αφετηρία τα ακριτικά νησιά

#ΑξίεςΖωής: Αντίκρισμα στην πράξη με αφετηρία τα ακριτικά νησιά

Όταν η Ειρήνη πήγαινε στο σχολείο, στη μικρή ακριτική Δονούσα, στις Μικρές Κυκλάδες, ονειρευόταν πως η δική της πορεία δεν θα είχε «ουρανό» και ήταν έτοιμη να σπάσει κάθε «γυάλινη οροφή» στον δρόμο της.

Αρκεί να είχε τη στήριξη που χρειαζόταν – τη στήριξη που χρειάζεται κάθε παιδί, σε κάθε ακριτική περιοχή της Ελλάδας, κάθε παιδί που θέλει να μάθει, να κατακτήσει πρώτα τη γνώση και μετά τον κόσμο…

Φυσικά, ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και συχνά, τα παιδιά που ζουν και πηγαίνουν σχολείο στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στα πιο μικρά νησιά ή τα πιο απομακρυσμένα χωριά, αισθάνονται πως δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Αισθάνονται πως δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και πως τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν στον δρόμο προς την εκπλήρωση των ονείρων τους είναι αμέτρητα – ίσως και αξεπέραστα, κάποιες φορές.

Η Ειρήνη από τη Δονούσα, όμως, σήμερα, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Με την ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, με χορηγό τη doValue, βρήκε δύο σημαντικούς συμπαραστάτες στον δρόμο της προς την κατάκτηση των δικών της κορυφών και γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία, ετοιμάζεται να ξεπεράσει κάθε τι που βρίσκεται μπροστά της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς η Ειρήνη από τη Δονούσα κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, με την ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, με χορηγό τη doValue:

Πρόκειται για μία σημαντική δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece: Το #ΑξίεςΖωής δίνει την ευκαιρία σε παιδιά όπως η Ειρήνη να ξεπεράσουν αυτό που οι περισσότεροι, ίσως, περίμεναν από αυτούς. Η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas που κέρδισε η Ειρήνη, εκτείνεται σε τρεις άξονες και αφορά στην οικονομική βοήθεια, την παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και στην πρακτική άσκηση. Στοχεύει στη στήριξη παιδιών που προέρχονται κυρίως από ακριτικά, μικρά νησιά Ελλάδας, (πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων), ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ακαδημαϊκές τους σπουδές και με ουσιαστικά εφόδια, να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο.

Με την υποτροφία αυτή, η Ειρήνη Πράσινου από τη Δονούσα θα σπουδάσει επί 4 χρόνια, θα διευρύνει τους ορίζοντές της και θα προσπαθήσει να πετύχει νέους, όλο και υψηλότερους στόχους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ίδια αναγνωρίζει στη συγκεκριμένη υποτροφία μια ασφάλεια για το μέλλον της: «Η υποτροφία που μου δόθηκε, μου δίνει μία σιγουριά για το μέλλον μου, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το επαγγελματικό. Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue, μου παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρία ExcellenSeas, άλλωστε, εστιάζει στον αγώνα των νέων να πετύχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και όπως τονίζει η κ. Ευγενία Τζαννίνη, πρόεδρος του ΔΣ: «Έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40. Στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας».

Στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης αλλά και όλου του πλέγματος δράσεων που συνθέτουν το πρόγραμμα #ΑξίεςΖωής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoValue Greece κ. Τάσος Πανούσης επισήμανε: «Η έναρξη των πρωτοβουλιών αυτών από τα ακριτικά νησιά μας, σηματοδοτεί τη δέσμευση της DoValue να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των εσόδων που παράγονται από τη δουλειά των ανθρώπων μας. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας η στήριξη τόσο των ακριτικών σχολείων, αρχής γενομένης από την Ανάφη, συμβάλλοντας στη δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά που προάγουν το μέλλον των περιοχών αυτών, όσο και η έμπρακτη στήριξη νέων ανθρώπων όπως η Ειρήνη από τη Δονούσα, στο ξεκίνημά τους να κατακτήσουν μέσα από τις σπουδές τους τον κόσμο. Στόχος μας είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Το πρόγραμμα #ΑξίεςΖωής, στο οποίο εντάσσεται η δράση στη Δονούσα από τη doValue Greece, αγκαλιάζει συγκεκριμένες ανάγκες, πάνω σε τρεις άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον Υγεία με στοχευμένες δράσεις που αποκαθιστούν προβλήματα, παρέχοντας συγκεκριμένες λύσεις. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εναρμονισμένο με την στρατηγική βιωσιμότητας που εφαρμόζει το Group, καθώς στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Στρατηγική στόχευση για τη doValue Greece είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: Εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες. Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν για την εταιρεία βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της, που επιτάσσει τη δημιουργία αξίας, επιστρέφοντας έμπρακτα στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Μεταξύ των δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό είναι η πλήρης ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη από πυρκαγιές και πλημμύρες το 2021, η χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom, η συνδρομή, για δεύτερη χρονιά, στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, η χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και η στήριξη από την πρώτη στιγμή, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Παράλληλα, η doValue Greece, υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας, συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.

Η Δονούσα, ως σημαντικός σταθμός του προγράμματος #Αξίες ζωής, γίνεται η αφετηρία μιας πρωτοβουλίας που υποστηρίζει την κοινωνία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Με σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, με στόχο την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, η doValue καινοτομεί στον τομέα της υγείας, φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στηρίζει τα όνειρα των νέων ανθρώπων, στηρίζει τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας και βάζει το δικό της πολύτιμο μέρος στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, που ονειρευόμαστε όλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ