ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά, η Φάρμα του Ομίλου «Δειπνοσοφιστήριον» υποδέχτηκε τους καλεσμένους της

Για πρώτη φορά, η Φάρμα του Ομίλου «Δειπνοσοφιστήριον» υποδέχτηκε τους καλεσμένους της

Στη «Φάρμα στα Μεσόγεια» του Ομίλου «Δειπνοσοφιστήριον», σε μια έκταση 32 στρεμμάτων, η Φύση και η Γαστρονομία συναντήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου, για ένα βιωματικό event με νόημα και ουσία.

Μια ημέρα γεμάτη εμπειρίες και συναισθηματικές στιγμές περίμενε τους καλεσμένους του «Δειπνοσοφιστήριον», οι οποίοι αφοσιώθηκαν στη Γη, συμμετείχαν σε γεωργικές εργασίες και ανακάλυψαν την αξία της βιωσιμότητας σε μια φάρμα που είναι 100% οργανική και σχεδόν βιοδυναμική και τροφοδοτεί με βρώσιμα λουλούδια, λαχανικά, καρπούς από δέντρα, αβγά, πουλερικά το Delta Restaurant, αλλά και το «Δειπνοσοφιστήριον».

DEIPNOSOFISTHRION-FWTO-2-low.jpg

O Executive Chef και συνιδιοκτήτης του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρης Σκαρμούτσος, αφηγήθηκε το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η ιδέα της Φάρμας, με σημείο εκκίνησης τη βιωσιμότητα.

Όπως ο ίδιος είπε: «Καθημερινά ακολουθούμε ένα μοντέλο που αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και συνειδητοποιούμε ότι είναι εφικτό. Δίνουμε προτεραιότητα στα λαχανικά και στα φρούτα, κοιτώντας πρώτα τι υπάρχει γύρω μας, δημιουργώντας με βάση την αρχή της τοπικότητας και της εγγύτητας, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον ή να ενθαρρύνουμε την εντατική παραγωγή». Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο άνθρωπος που μαζί με τον συνέταιρό του, Ανδρέα Παξινό, βρίσκονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, για να μιλήσει με τη σειρά του για την παραγωγή των προϊόντων της φάρμας.

Οι καλεσμένοι, μετά την ξενάγησή τους στη Φάρμα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες που τους έφεραν σε επαφή με τη φύση, όπως η δραστηριότητα στον ελαιώνα όπου μάζεψαν ελιές χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία και έμαθαν την τέχνη της ελαιοκομίας από τους ειδικούς.

DEIPNOSOFISTHRION-FWTO-4-low.jpg

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με ένα γεύμα στον ίσκιο των κυπαρισσιών και με θέα τον πύργο της Βραυρώνας, όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν τις γεύσεις που με μεράκι και φροντίδα ετοίμασαν οι μάγειρες του «Δειπνοσοφιστήριον», υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ο Άρης Σκλαβενίτης, Sommelier & Wine Director του Ομίλου, επέλεξε συγκεκριμένα κρασιά που συμπλήρωσαν τις γεύσεις και μίλησε για τον ελληνικό αμπελώνα και τη θέση που διεκδικεί στον παγκόσμιο στίβο.

GIANA-TSEXOBA_GIWRGOS-PAPAZAXARIAS-(CHEF-DELTA)_DHMHTRHS-SKARMOYTSOS_DHMHTRHS-XRISTOFILEAS_low.jpg

Όλη η φιλοσοφία και η τεχνογνωσία του Ομίλου «Δειπνοσοφιστήριον», είναι βασισμένη στο τρίπτυχο Dining-Catering-Experience και αποτυπώνεται στο επετειακό λεύκωμα για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του «Δειπνοσοφιστήριον». Μια έκδοση που ξεκίνησε από τα αδέλφια Δημήτρη & Παναγιώτη Χριστοφιλέα, με τον ξάδελφο τους Διομήδη Καψάλη. Το επετειακό λεύκωμα καταγράφει το ταξίδι από τη Μάνη της παράδοσης, στην Αθήνα του σήμερα, μέσα από τον πλούτο της ελληνικής γης, το οικογενειακό τραπέζι, τη βιωσιμότητα και τις πρωτοποριακές γαστρονομικές τεχνικές. Τεχνικές που οδήγησαν στα «Αστέρια», αυτά του οδηγού Michelin, που απέσπασε το εστιατόριο DELTA το 2022 και το 2023 (2 Αστέρια Michelin & 1 Πράσινο Αστέρι Michelin).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ