ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Προσφορές 1 δισ. ευρώ σε 20 λεπτά - Βέβαιη η υπερκάλυψη

Εθνική Τράπεζα: Προσφορές 1 δισ. ευρώ σε 20 λεπτά - Βέβαιη η υπερκάλυψη

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 14/11 ξεκίνησε η δημόσια προσφορά μετοχών εκδόσεως της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, και η ισχυρή ζήτηση τόσο για το 20%, όσο και για την επιλογή για επιπλέον 2% κάλυψε το «βιβλίο προσφορών» μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, το Reuters έκανε λόγο για ισχυρή ζήτηση στο premarketing για το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως η τιμή προσφοράς ορίστηκε στα 5 – 5,44 ευρώ/μετοχή και το συνολικό ποσοστό του ΤΧΣ στην ΕΤΕ είναι 40%.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα δεν προσφέρει μετοχές και δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση των προσφερόμενων μετοχών, ενώ τα καθαρά έσοδα θα εισπραχθούν από τον πωλητή μέτοχο.

Οι μετοχές της Εθνικής θα διατεθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές.

(β) εκτός Ελλάδας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε

(i) πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές («QIB») στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

(ii) σε άλλους επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον Κανονισμό S βάσει του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ.

Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό κατά την περίοδο της ελληνικής δημόσιας προσφοράς (ήτοι από 14 Νοεμβρίου έως και 16 Νοεμβρίου 2023) από τις 10:00 ώρα Ελλάδας και έως τις 17:00 ώρα Ελλάδας, εκτός από την τελευταία ημέρα της περιόδου ελληνικής δημόσιας προσφοράς, δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου 2023, κατά την οποία θα κλείσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η τιμή προσφοράς θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ελληνική δημόσια προσφορά. Η ημερομηνία διακανονισμού των προσφερόμενων μετοχών, μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς, θα προσδιοριστεί από τον πωλητή μέτοχο και θα είναι στις ή περί τις 21 Νοεμβρίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ