ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα ο Takehiko Tsutsui, Executive Vice President, Reduced-Risk Products της JTI

Στην Ελλάδα ο Takehiko Tsutsui, Executive Vice President, Reduced-Risk Products της JTI
Ο κ. Takehiko Tsutsui με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε.) και πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Ένωσης κ. Αλέξανδρο Κοντό

Στη JTI η Καινοτομία οδηγεί στη Βιωσιμότητα

Η επιτυχία της JTI στα προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα (RRP), μια κατηγορία στην οποία εισήλθε πρόσφατα στην Ελλάδα, συνιστά βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της στρατηγικής της για Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τηρώντας τη δέσμευσή της να παρέχει στους καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις νέες καταναλωτικές τάσεις, η JTI εισήγαγε το Ploom X αρχικά στην Ιαπωνία το 2021 και τώρα σε 10 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 θα είναι διαθέσιμο σε σχεδόν 30 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου αποτελούν για την JTI μια νέα δυναμική κατηγορία – πρόκληση στο χαρτοφυλάκιο των βιώσιμων πρακτικών της, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συμβατικά προϊόντα καπνού της.

Takehiro-Tsutsui-EVP-RRP-JTI.jpg
Ο Takehiko Tsutsui, Executive Vice President, Reduced-Risk Products της JTI

Σε αυτό το ταξίδι, η JTI στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες επηρεάζουν θετικά τις εθνικές οικονομίες και τις τοπικές κοινότητες, για τις οποίες επενδύει ετησίως περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η δέσμευση της JTI σε προϊόντα μειωμένου κινδύνου ενισχύει τις προσπάθειές της να δημιουργήσει στιγμές ικανοποίησης για τους καταναλωτές, προωθώντας παράλληλα την ευημερία όλων των μελών της εφοδιαστικής αλυσίδας της, συμπεριλαμβανομένων των 62.000 καλλιεργητών, των προμηθευτών και των εμπορικών εταίρων, και φυσικά των 46.000 εργαζομένων της σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτή τη διευρυμένη αλυσίδα αξίας, η JTI υποστηρίζει τις ορθές γεωργικές πρακτικές και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να φροντίζει το Περιβάλλον μειώνοντας τις εκπομπές αερίων, προστατεύοντας το νερό, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα και με τη δέσμευση να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα για τις δραστηριότητές της έως το 2030 και Net-Zero έως το 2050.

Η παγκόσμια επένδυση της JTI ύψους άνω των 300 δισεκατομμυρίων ιαπωνικών γιεν για τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου μεταξύ 2023 και 2025 καθοδηγείται από το πνεύμα της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον, για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, αλλά και για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Το Ploom X είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, για να δημιουργήσει ατμό με χαρακτηριστική γεύση καπνού χωρίς να παράγει καπνό, οσμή καπνού ή στάχτη. Πρόσφατα, η Ελλάδα καλωσόρισε το νέο προϊόν στο πλαίσιο ενός νέου επενδυτικού άλματος της εταιρείας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμα της εταιρείας στην αγορά και τη συμβολή της στα δημόσια έσοδα, καθώς και στην απασχόληση, με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η καινοτομία ως "οδηγός" προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο κ. Takehiko Tsutsui, Executive Vice President, Reduced-Risk Products της JTI, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα στην εκδήλωση παρουσίασης του Ploom X στην Αθήνα, σχολίασε: "Κάθε νέα πρόοδος που κάνουμε ως εταιρεία πηγάζει από τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας την ευρύτερη δυνατή γκάμα ποιοτικών προϊόντων. Τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου αποτελούν τον πυρήνα της βιωσιμότητας της επιχείρησής μας, καθώς πρέπει να ικανοποιούμε τις συνεχώς εξελισσόμενες και ολοένα και πιο ποικίλες απαιτήσεις των καταναλωτών. Ακούγοντας τους καταναλωτές μας, δημιουργήσαμε το Ploom X, μια πρόταση που ευθυγραμμίζεται με τον σημερινό τρόπο ζωής και τις επιλογές και ανταποκρίνεται στις απαιτητικές ανάγκες των ενήλικων καπνιστών και ατμιστών που αναζητούν μια εναλλακτική επιλογή. Πρόκειται για το πλέον συναρπαστικό και φιλόδοξο λανσάρισμά μας μέχρι σήμερα και είναι ήδη ένας ισχυρός παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των θερμαινόμενων ράβδων καπνού".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Takehiko Tsutsui είχε επίσης την ευκαιρία να μοιραστεί, με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε.) και πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Ένωσης κ. Αλέξανδρο Κοντό τις λεπτομέρειες της παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου. Επιβεβαίωσε ότι η JTI θα συνεχίσει να αγοράζει καπνό από τη ΣΕΚΕ για όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως, καθώς και το Ploom απαιτεί καπνό υψηλής ποιότητας για την παραγωγή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, η JTI αγοράζει περίπου το 1/3 της συνολικής ελληνικής παραγωγής καπνού. Φέτος, οι αγορές φύλλων καπνού της JTI από την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με το 2020.