ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MYTILINEOS: Εξασφάλισε δύο PPAs για το φωτοβολταϊκό έργο στην Αυστραλία

MYTILINEOS: Εξασφάλισε δύο PPAs για το φωτοβολταϊκό έργο στην Αυστραλία
PIXABAY

Την επέκταση της στην Αυστραλία συνεχίζει η MYTILINEOS, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνεχίζει να εξασφαλίζει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης ενέργειας για τα φωτοβολταϊκά έργα της, εξασφαλίζοντας έσοδα και δημιουργώντας νέες συνεργασίες υψηλού επιπέδου.

Το πιο πρόσφατο έργο που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από την M Renewables της MYTILINEOS είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο Munna Creek ισχύος 150MW στο Queensland της Αυστραλίας.

Το Munna Creek αναμένεται να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτήσει περίπου 41.000 σπίτια, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Αυστραλίας να επιτύχει τον στόχο για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 83% έως το 2030.

Η MYTILINEOS υπέγραψε πρόσφατα ένα «πράσινο» PPA με την Telstra, μία κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, για το ήμισυ της παραγωγής του Munna Creek. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία με την Telstra και ένα μεγάλο ορόσημο για το έργο, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του πάρκου το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ένα δεύτερο PPA για το Munna Creek έχει ήδη εξασφαλιστεί με την NBN Co, μια δημόσια επιχείρηση της Αυστραλίας, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του εθνικού δικτύου ευρυζωνικότητας της χώρας, για το 20% της παραγωγής του πάρκου. Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία της MYTILINEOS με την NBN Co, καθώς είχε προηγηθεί ένα ακόμα μακροπρόθεσμο PPA για το φωτοβολταϊκό πάρκο Wylong, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για αγορά 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας έως τον Δεκέμβριο του 2025.

Τα επόμενα χρόνια, το Munna Creek θα γίνει κεντρικός κόμβος για την παραγωγή καθαρής και «πράσινης» ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Queensland καθώς θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50.000 σπίτια.

Από το 2019, όταν η MYTILINEOS εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά της Αυστραλίας, έχει αποκτήσει, αναπτύξει και κατασκευάσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της, που πλέον ξεπερνά τα 13 GW. Ειδικά στην Αυστραλία, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επί του παρόντος έξι εγκαταστάσεις στη Νέα Νότια Ουαλία και το Queensland, καθεμία με δυναμικότητα που κυμαίνεται από 40 έως 110 MW.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ