ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι ελληνικοί σιτοβολώνες που φέρνουν τη χρυσή επιλογή στη σύγχρονη διατροφή

Οι ελληνικοί σιτοβολώνες που φέρνουν τη χρυσή επιλογή στη σύγχρονη διατροφή

Για την πλειονότητα των καταναλωτών στις μέρες μας, το θέμα της διατροφής έχει αναδειχθεί σε βασικό ζητούμενο για μία καλή ποιότητα ζωής. Και αυτό διότι πλέον γνωρίζουμε πως μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να δώσει ώθηση στην καθημερινότητά μας. 

Αλήθεια όμως, πώς μπορούμε να ορίσουμε σήμερα την έννοια της «σωστής» διατροφής ή για να είμαστε ακριβείς, τι είναι αυτό που ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής, ώστε να οδηγηθεί στη χρυσή επιλογή σε διατροφικό επίπεδο;

Με όλο και περισσότερους καταναλωτές να έχουν γίνει πιο απαιτητικοί σε ό,τι αφορά στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους, δύο είναι οι λέξεις- «κλειδιά» που φαίνεται να καθορίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό το τι θα βάλουν στο μενού τους: Ο λόγος για την ποιότητα και την εντοπιότητα.

Αναζητώντας τη χρυσή επιλογή για το καθημερινό μας μενού

Ας ρίξουμε μια ματιά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ και ας διερωτηθούμε: Για πόσα από τα προϊόντα που επιλέγουμε να καταναλώνουμε πιο συχνά, γνωρίζουμε από πού προέρχονται, πώς παράγονται ή αν περιέχουν πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας; Άραγε, ξέρουμε αν έχουν παρασκευαστεί εντός ή εκτός Ελλάδας ή με ποιον τρόπο κάνουν τη διαφορά στη διατροφή μας;

Ας αναλογιστούμε τώρα και το εξής: Τι θα λέγαμε αν γνωρίζαμε πως τα ζυμαρικά που απολαμβάνουμε κάθε εβδομάδα, προέρχονται από επιλεγμένους σιτοβολώνες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας; Ότι για να φτάσουν σε εμάς, έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τη μοναδική Ακαδημία Σίτου στη χώρα μας ή ότι έχουν παραχθεί μόνο από το καλύτερο μέρος του σιταριού, δηλαδή από την καρδιά του;

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση πίσω από τη Melissa Χρυσή Επιλογή, μιας νέας σειράς ζυμαρικών που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι όταν η εμμονή στην ποιότητα συνδυάζεται με την τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών και το καλύτερο σιτάρι της ελληνικής γης, μπορούμε να απολαμβάνουμε προϊόντα που αναβαθμίζουν το μενού μας.

Από την καρδιά του σιταριού απευθείας στο τραπέζι μας

Αρώματα τραγανού φρεσκοψημένου ψωμιού, νότες αμυγδάλου και κουκουναριών, ήπια γλυκιά βουτυρένια γεύση, εξαιρετική υφή και κράτημα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος τη μοναδική εμπειρία αισθήσεων που «ξεκλειδώνει» το άνοιγμα μιας χάρτινης, οικολογικής συσκευασίας από τη νέα σειρά ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή.

Ριγκατόνι, λινγκουίνι, κριθαράκι, πέννες, πλεξούδες, στριφτό, λαζάνια με αυγά, σπαγγετίνι αλλά και σπαγγετόνι. Η ποικιλία των σχημάτων είναι μεγάλη. Ένα είναι όμως το στοιχείο-«κλειδί», που κάνει τη διαφορά τόσο σε επίπεδο γεύσης, όσο και ποιότητας: Το ότι όλα τα προϊόντα της σειράς είναι φτιαγμένα από την καρδιά του σιταριού, δηλαδή το καλύτερο μέρος του καρπού, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Και αυτό, λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν στον καταναλωτή ζυμαρικά που περιέχουν το πιο ποιοτικό σιμιγδάλι από την ελληνική γη.

Το ποιοτικό αυτό σιμιγδάλι, βέβαια, είναι που χαρίζει και στα ζυμαρικά της νέας σειράς ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή την υπέροχη γεύση, την υφή, αλλά και τα αρώματα που τη χαρακτηρίζουν. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποιότητα, δηλαδή η χρυσή επιλογή των πρώτων υλών πίσω από το τελικό προϊόν, είναι που αναβαθμίζει τη διατροφική εμπειρία του καταναλωτή.

Στο ερώτημα, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να κάνουμε καθημερινά τη χρυσή επιλογή στη διατροφή μας, η απάντηση έρχεται μέσα από τα προϊόντα που έχουμε στη διάθεσή μας και το πόσο προσεκτικά κάνουμε τις επιλογές μας. Διότι ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα που έχουν διαχρονικά μία θέση στο μενού μας, όπως τα ζυμαρικά, είναι σημαντικό να είμαστε επιλεκτικοί. Και αυτό σημαίνει να εμπλουτίζουμε το καλάθι μας με γνώμονα την ποιότητα και την εντοπιότητα.

Όσο για τη γεύση, όταν επενδύουμε στην ποιότητα, ξέρουμε ότι θα έχουμε την απόλαυση που μας αξίζει. Και σίγουρα, το να απολαμβάνουμε τη βουτυρένια γεύση μιας συνταγής με ριγκατόνι, γνωρίζοντας πως το σιτάρι που περιέχουν τα ζυμαρικά μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχεται από σιτοβολώνες της ελληνικής γης, κάνει τη διαφορά.