ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένα συναρπαστικό pairing στο αγαπημένο στέκι των wine lovers στα νότια προάστια

Ένα συναρπαστικό pairing στο αγαπημένο στέκι των wine lovers στα νότια προάστια

Ένας «ναός» του κρασιού στη Βούλα ταιριάζει εμβληματικά κρασιά με εμπνευσμένα πιάτα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε ψαγμένους αλλά και wannabe οινόφιλους.

Με περισσότερες από 2.000 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα να κοσμούν το ζεστό και φιλόξενο χώρο του, το Cava Vegera στη Βούλα -που ξεκίνησε την συναρπαστική πορεία του από τη Γλυφάδα- δεν είναι τυχαία το αγαπημένο σημείο συνάντησης των ορκισμένων wine lovers των νοτίων προαστίων, και όχι μόνο.

Συνδυάζοντας την εμπειρία ενός sophisticated wine bar με αυτήν μίας άκρως ενημερωμένης κάβας, το ατμοσφαιρικό Cava Vegera καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός διαβασμένου οινόφιλου και συνάμα ξεναγεί τους αμύητους στον μαγικό κόσμο του κρασιού.

Έτσι, ένα απόγευμα μας βρήκε να ξεκινάμε από την Κηφισιά και τα γραφεία μας και να κατηφορίζουμε την Ποσειδώνος, μόνο και μόνο για να ζήσουμε από κοντά την μοναδική εμπειρία Cava Vegera.

Εκεί μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης, o κύριος Ντίνος Νιωτάκης, και μας εξήγησε μερικά πράγματα για το concept αυτού του τόσο ιδιαίτερου project. «Από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να μάθουν και να απολαύσουν το κρασί, γι’ αυτό διοργανώνουμε και διάφορες γευστικές δοκιμές, που μπορεί άλλοτε να είναι τα κρασιά κάποιου κτήματος και άλλοτε μια «κάθετη» γευσιγνωσία, δηλαδή η δοκιμή ενός συγκεκριμένου κρασιού σε διαφορετικές σοδειές, παρακολουθώντας έτσι την ικανότητα ενός κρασιού να εξελίσσεται στο χρόνο», μας είπε χαρακτηριστικά, «και πλέον, μέσω αυτών των γευστικών δοκιμών, έχουμε καταφέρει η Cava Vegera να εισάγει αποκλειστικά στην Ελλάδα, πολυβραβευμένα κτήματα από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο». Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο περίεργοι ήμασταν να μάθουμε τι θα μας πρότεινε ο κ. Νιωτάκης για τη δική μας εμπειρία… Ποιο κρασί θα επέλεγε για εμάς άραγε;

Η αγωνία μας δεν κράτησε πολύ ώρα, αφού λίγο μετά την πρώτη μας ξενάγηση στους γεμάτους ξύλο χώρους, πήραμε θέση στο τραπέζι μας και ήρθε φυσικά και το κρασί μας. Ένα Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 κατέφθασε υπερήφανο και αμέσως είδαμε τα χαμόγελα να πληθαίνουν.

Για τους μύστες και γνώστες του ελληνικού αμπελώνα, και όχι μόνο, το συγκεκριμένο κρασί έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και αποτελεί μία must-have ετικέτα υψηλής ποιότητας, προορισμένη για φίνες παλέτες. Το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 έχει ταυτιστεί με τα Οινοποιεία Μπουτάρη, αφού είναι ένα από τα πρώτα και πιο εμβληματικά κρασιά του. Είναι το πρώτο κόκκινο κρασί που εισήγαγε στην αγορά την έννοια της περιορισμένης και ελεγχόμενης παραγωγής από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, πρώτο κρασί που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και αγαπήθηκε αμέσως από την ελίτ της εποχής, ήταν η πρώτη σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κρασιού που αναμφισβήτητα γράφτηκε με κόκκινα γράμματα.

Το συγκεκριμένο κρασί έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ θεωρείται σταθερά από Έλληνες και ξένους γευσιγνώστες ένα από τα πιο υψηλών προδιαγραφών ελληνικά ερυθρά κρασιά.

Η σοδειά του 2013, που κυκλοφορεί ως τρέχουσα σοδειά, είναι ένα εξαιρετικά παλαιωμένο κρασί που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου στην παλαίωση και αποδεικνύει την ταυτότητα του προϊόντος, ως ένα κορυφαίο κόκκινο ελληνικό κρασί παλαίωσης.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 έχει διακριθεί με χρυσό βραβείο στον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

Το κρασί μας φυσικά δεν ήρθε μόνο του, αφού στην Cava Vegera η έμπειρη κουζίνα κάνει πολύ ταιριαστά pairings. Έτσι δοκιμάσαμε πολλά και διάφορα, όμως το πιάτο που κέρδισε τις εντυπώσεις περισσότερο για το πάντρεμά του με το κρασί μας ήταν η τέλεια ψημένη μοσχαρίσια tagliata με ψητή πατάτα και φινετσάτη αρωματική μουστάρδα.

Το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, ως ένα πλούσιο κρασί με πληθωρική και στρογγυλεμένη γεύση είναι απολύτως ιδανικό για pairing με ποιοτικές κόκκινες κοπές, κάτι που ταιριάζει και με το βαθυκόκκινο χρώμα του με τις κεραμιδί ανταύγειες.

Τα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, με κυρίαρχα τη ντομάτα και το σύκο, συνδυάζονται με αυτά της παλαίωσης, όπως η κανέλλα, η βανίλια, το ξύλο και τα μπαχαρικά, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα και πολυεπίπεδη μύτη και ένα άκρως βελούδινο στόμα. Το στιβαρό αυτό κρασί με σώμα που χαρακτηρίζεται από πολλές και ώριμες ταννίνες, γεγονός που μαρτυρά την πολύχρονη παλαίωση του, ανέδειξε και αναδείχθηκε στην εντέλεια από το ποιοτικό κρέας, ενώ η μακρά του επίγευση δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Info:
Ποσειδώνος 11 και Βασιλέως Παύλου 61
Βούλα
2110125700