ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τσαβδάρης (PwC): Tο ΑΙ θα δώσει ίσες ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις

Τσαβδάρης (PwC): Tο ΑΙ θα δώσει ίσες ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις
Ο Χάρης Τσαβδάρης, managing director του Enterprise Digital της PwC CNN Greece

Στην ανάγκη που υπάρχει προκειμένου οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης να χρησιμοποιούνται από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων σημειώνει ο Χάρης Τσαβδάρης, managing director του Enterprise Digital της PwC, μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο του Microsoft Ignite Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαβδάρης σημειώνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά στο ψηφιακό μετασχηματισμός τους αλλά το γεγονός ότι η τεχνολογία «τρέχει» με εξαιρετικούς γρήγορους ρυθμούς έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ότι το ΑΙ θα δώσει την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους διεθνείς «παίκτες» και να καλύψουν το χάσμα που υπάρχει.

Στο Microsoft Ignite Greece, πρωταγωνιστής ήταν το Copilot, το οποίο στην PwC χρησιμοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης κώδικα για βασικές εργασίες, όπως εξηγεί ο κ. Τσαβδάρης. Κάτι που επιτρέπει να αυξάνεται η παραγωγικότητα και να απαιτούνται λιγότεροι προγραμματιστές.

O Χάρης Τσαβδάρης, managing director του Enterprise Digital της PwC (αριστερά)CNN Greece

«Το Copilot έρχεται να καλύψει την έλλειψη πόρων» αναφέρει το στέλεχος της PwC, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσει τους developers. «Η ζήτηση είναι άλλωστε τεράστια» σημειώνει ο κ. Τσαβδάρης.