ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Eltrak: Συνεργασία με κορυφαίους οίκους στον τομέα των κατασκευών και της ενέργειας

Όμιλος Eltrak: Συνεργασία με κορυφαίους οίκους στον τομέα των κατασκευών και της ενέργειας

Συνώνυμη των διεθνών κορυφαίων οίκων είναι η Eltrak, όσον αφορά τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Eltrak δραστηριοποιείται στον τομέα των βαρέων μηχανημάτων κατασκευών, αλλά και στη διάθεση εξοπλισμένων επαγγελματικών χώρων, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και το διεθνές εμπόριο σε τομείς, όπως η γεωργία και η τεχνολογία, μεταξύ άλλων.

Η κορυφαία μάρκα Caterpillar, αλλά και επιπλέον ηγετικά brands εντάσσονται πλέον στο portfolio του Ομίλου, που επί 41 χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Μεταξύ των περισσότερων από 11 κορυφαίων οίκων που εκπροσωπεί βρίσκουμε τις εταιρείες Bridgestone, JLG, Palfinger, Powerscreen και άλλες, γεγονός που επιτρέπει στην Eltrak να παρέχει στους συνεργάτες της έξυπνες, 360° λύσεις για κάθε τι που επιλέγουν, προτιμούν και χρειάζονται.

Είναι σαφές ότι από το 1982 που ιδρύθηκε έως σήμερα, ο αντικειμενικός στόχος της Eltrak παραμένει ίδιος, την ώρα που τα μεγέθη, αλλά και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία: Η αφοσίωση προς τους πελάτες και η εκπλήρωση των αναγκών τους, με τον πιο ολιστικό τρόπο προσέγγισης. Σήμερα, ο Όμιλος Eltrak αποτελεί μέλος του ευρύτερου Ομίλου CP Holdings, ο οποίος ξεκίνησε το 1956 στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον δραστηριοποιείται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αφρικής και στο Ισραήλ.

Μάλιστα, με την ένταξη του Ομίλου Eltrak στο δυναμικό της, η CP Holdings δραστηριοποιείται για πρώτη φορά τόσο στη χώρα μας όσο και στη γειτονική Βουλγαρία, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της, τρεις σημαντικές εταιρείες: την Eltrak και την Eltrak Bulgaria, που εμπορεύονται, μεταξύ άλλων, την κορυφαία μάρκα Caterpillar και την Elastrak που εμπορεύεται τη μάρκα Bridgestone.

Διεθνείς κορυφαίοι οίκοι στο portfolio του Ομίλου Eltrak

Η Eltrak, άλλωστε, ιδρύθηκε για να αναλάβει το dealership της Caterpillar, του παγκόσμιου ηγέτη στις κατασκευές, μηχανήματα εξόρυξης και μηχανές Diesel για την Ελλάδα και σήμερα διαθέτει στο portfolio της περισσότερους από έντεκα κορυφαίους, διεθνώς, οίκους προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της.

Ξεκινώντας από την Caterpillar, «συνώνυμη» των κατασκευών και των βαρέων μηχανημάτων, αξίζει να επισημάνουμε πως η Eltrak έχει αναλάβει την προώθηση στην Ελλάδα μιας ευρείας γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών, που ξεκινούν από τη διάθεση χωματουργικών μηχανημάτων και ανυψωτικών, μέχρι την ενοικίαση, τη διάθεση μεταχειρισμένων μηχανημάτων, αλλά και τη ναυτιλία. Ενσωματώνοντας καινοτομίες και υψηλής ποιότητας τεχνολογίες, οι πελάτες που εμπιστεύονται την Caterpillar και την Eltrak, γνωρίζουν ότι θα έχουν στα χέρια τους την καλύτερη λύση για μια σειρά από ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, η μεταφορά περισσότερων υλικών με λιγότερα καύσιμα.

Κορυφαία στον τομέα της είναι και η μάρκα Bridgestone με τα ασυμβίβαστης ποιότητας ελαστικά που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση. Ο Όμιλος Bridgestone παράγει τα κορυφαία ελαστικά Bridgestone & Firestone σε συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων (από βιομηχανικά υλικά έως και αθλητικό εξοπλισμό) χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα καινοτόμες τεχνολογίες, που σκοπό έχουν να προσφέρουν ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας. Στην Ελλάδα, μέσω της Eltrak, διατίθενται ελαστικά για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, εκτός από αεροπλάνα και ποδήλατα: Βιομηχανικά, χωματουργικά και αγροτικά μηχανήματα, φορτηγά, επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η Eltrak διαθέτει επίσης στη χώρα μας τα μηχανήματα εργασίας της JLG Industries Inc. που, από το 1969 έως σήμερα, συνεχίζει να καινοτομεί και να πρωτοπορεί. Πρόκειται για μία εταιρεία ηγέτη – κατασκευαστή, που ειδικεύεται στις αυτοκινούμενες πλατφόρμες και εξέδρες εργασίας, μεταξύ των οποίων, τηλεσκοπικές μπούμες, ψαλιδωτής ανύψωσης μηχανήματα και μοντέλα κατακόρυφης ανύψωσης. Μάλιστα, τα μηχανήματά της, καινούργια ή μεταχειρισμένα, διαθέσιμα για μακροχρόνιες μισθώσεις και επινοικίαση, συνοδεύονται από πλήρη σειρά ανταλλακτικών, ολοκληρωμένο service, προσφέροντας έτσι ολοκληρωμένες λύσεις 360°.

Στον τομέα της Ναυτιλίας, η Eltrak δραστηριοποιείται μέσω της MaK, που είναι μέρος της Caterpillar Inc από το 1997 και θεωρείται «κολοσσός» στους ναυτικούς κινητήρες, ενώ προμηθεύει και γεννήτριες, σε πελάτες που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες, τα ferry boats, τα επιβατηγά, τα επιβατηγά οχηματαγωγά, τις εσωτερικές πλωτές οδούς, τα υπεράκτια, τα ρυμουλκά και τα σωστικά, τα αλιευτικά, τα στρατιωτικά και τις βυθοκόρους. Η σειρά των προϊόντων της περιλαμβάνει μηχανές diesel από 500 rpm έως 1.000 rpm, ενώ συνοδεύεται από την πλήρη υποστήριξη της Eltrak, μετά την πώληση.

Στο ομολογουμένως εντυπωσιακό portfolio της Eltrak ανήκει επίσης η Palfinger είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα ανύψωσης, φόρτωσης και διαχείρισης φορτίων, τόσο μέσω ολοκληρωμένων λύσεων γερανών όσο και λύσεων ανύψωσης στη θάλασσα. Με σύνθημά της πως «Με την Palfinger μπορείτε να φτάσετε ο,τιδήποτε θελήσετε!», η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως κορυφαία στον συγκεκριμένο τομέα, διεθνώς.

Εξειδικευμένες λύσεις, που απαντούν σε κάθε ανάγκη θραύσης και διαλογής παρέχει η Powerscreen, οι καινοτομίες της οποίας, με τον τρόπο που εφαρμόζονται στην πράξη, δημιουργούν πρότυπο στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Πρόκειται για σύγχρονα μηχανήματα, που αναλαμβάνουν και φέρουν εις πέρας εργασίες σε επί τω έργω θα τα δείτε συχνά να πρωταγωνιστούν σε λατομεία, περιοχές με αμμοχάλικο, πεδία εξόρυξης, κατεδάφισης και ανακύκλωσης.

Με την Pronar στο portfolio της, η Eltrak παρέχει κορυφαία προϊόντα εξοπλισμού ανακύκλωσης, όπως είναι τα κινητά κόσκινα διαχωρισμού (trommel) για τον αποτελεσματικό διαχωρισμό υλικών, που είναι ιδανικά για εργασία με διαφορετικών ειδών υλικά – αστικά απορρίμματα, ξύλο και ρινίσματα, λίπασμα, βιομάζα, άνθρακα, χώμα, χαλίκι, αδρανή κλπ.

Τέλος, στην Eltrak ανήκουν και τα κορυφαία brands ΜΒ, που είναι η κυρίαρχη δύναμη στις πωλήσεις κάδων θραυστήρα, με μερίδιο αγοράς άνω του 90%, αλλά και η SANY, με τους κορυφαίους τηλεσκοπικούς γερανούς.

Καθώς προχωρά στην 5η δεκαετία πρωταγωνιστικής παρουσίας στη χώρα μας, ο Όμιλος Eltrak συνεχίζει να πρωτοπορεί, με νέα brands στο portfolio του, με καινοτομίες και τεχνολογίες που κάνουν τους πελάτες και συνεργάτες του να εμπιστεύονται αδιαμφισβήτητα την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων που τους παρέχει.